Demi Lovato regreta ca a folosit filtre de infrumusetare pe Instagram: „Am realizat cat sunt de periculoase”

1
De Cristina Tudor
14 mart. 2021

Demi Lovato vorbeste adesea despre presiunea impusa de social media, iar de curand a decis sa abordeze efectele nocive ale filtrelor folosite pe Instagram.

La inceputul acestei luni, cantareata a creat o postare in care foloseste unul dintre filtrele de frumusete ale aplicatiei si a atras atentia asupra asteptarilor nerealiste in materie de frumusete pe care acestea le promoveaza.

In video, Demi pozeaza si zambeste, dar textul inclus atrage atentia asupra detaliilor false create cu ajutorul filtrului de infrumusetare. „Acestia nu sunt ochii mei reali. Pielea mea nu este atat de neteda. Stai, am nevoie de un nas mai mic?!”, a scris vedeta in textul adaugat in postare. „Pot sa arata asa mereu?”, se intreaba cantareata americana.

Filtrul folosit i-a subtiat nasul, i-a ridicat pometii, i-a netezit tenul pentru a crea un aspect de piele perfecta si i-a marit buzele, pentru a parea mai pline. Este unul din miile de filtre care fac acelasi lucru: distorsioneaza fata pentru a te face sa arati asa cum sunt standardele prezente de frumusete, impuse de societate si in special de retelele de socializare.

La aparitia primelor filtre, care au debutat odata cu aplicatia Snapchat, acestea includeau optiuni pentru a adauga emoji sau pentru a te transforma in catel, pisica sau alte imagini. Dar in prezent, „filtrele de frumusete” au fost create cu scopul de a te face sa arati ca tine insati, insa intr-o varianta „imbunatatita”.Astfel de filtre ne fac sa parem mai bronzate, slabe, cu anumite trasaturi mai pronuntate si in acelasi timp estompand imperfectiunile pielii.

„Ii multumesc lui Dumnezeu ca am constientizat asta acum si imi pare rau ca le-am folosit pentru ca realizez cat sunt de periculoase”, a mai scris Demi Lovato.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: instagram/@ddlovato