De ce nu slabesti, desi urmezi o dieta? Iata ce trebuie sa schimbi pentru rezultate mai rapide

1
De Cristina Tudor
11 mai 2021

Desi urmeaza o dieta pentru pierderea in greutate, anumite persoane intampina dificultati in eliminarea kilogramelor in plus.

Acest lucru poate fi determinat de propriul organism, insa exista o serie de greseli pe care le poti face si care ingreuneaza pierderea in greutate.

Kilogramele in plus reprezinta o problema pentru multe persoane, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al sanatatii. Anumite greseli anuleaza eforturile depuse si fac ca rezultatele mult asteptate sa nu fie pe masura interesului depus.

De ce nu slabesti, desi tii dieta sau ai un stil de viata sanatos?

Cori Gramescu, expert in nutritie si fitness, dezvaluie motivele reale pentru care nu slabesti conform planului si, de asemenea, posibilele greseli pe care le poti face.

„Pentru ca mananci mai mult decat crezi.

„Ciugulitul” intre mese poate sa creasca aportul caloric de peste zi cu pana la 75%, desi nu pare atat de grav. In plus, porneste procese metabolice in organism care favorizeaza depunerea de grasime.

Pentru ca mananci mai prost decat crezi ca o faci.

Stii biscuitii cu fibre pe care ii mananci linistita la birou? Au mai putin de 2% fibre si foarte mult zahar, iar reclamele alea cu eliberarea treptata de glucide sunt pur si simplu o vrajeala comerciala.

La fel si amestecul fitness de nuci si fructe uscate este tot un fel de prajitura (stii, grasimi si zahar la un loc…).

Portia de somon cu orez de la cantina de pranz are de vreo 4 ori mai mult orez decat ai tu nevoie sa mananci si bombonica inofensiva cu care te serveste colega de birou are cam 100 de kcal din zahar.

Portiile de la cantinele de pranz au cam de 2 ori mai multa carne decat ar trebui noi sa mancam la o masa, iar portiile de orez/cartof sunt de regula de 4 ori mai mari decat necesarul nostru de glucide simple.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.