Cea mai buna dieta pentru tine, in functie de zodia in care te-ai nascut

1
De Maria Constantin
4 mai 2022

Exista o legatura directa intre sanatate si alimentatie. Unele produse pot fi benefice pentru tine, altele mai putin.

Cu o varietate mare de produse alimentare din care ai de ales, poate fi greu sa iti dai seama ce este potrivit pentru tine. Astrele iti spun ce este bine sa mananci si ce trebuie sa eviti.

Berbec

Cei din aceasta zodie au in general un sistem imunitar puternic. Totusi, sunt mai predispusi la probleme cardiace si acnee. Daca iti place sa bei alcool si sa mananci alimente condimentate si sarate, ar trebui sa renunti la toate acestea. Ca sa se mentina in forma la orice varsta, dieta nativilor din zodia Berbec ar trebui sa includa alimente care sustin sanatatea ficatului si a rinichilor precum maslinele, castravetii, spanacul, fasolea si bananele. Toate acestea ofera energie si ajuta la regenerarea tesuturilor.

7 alimente care combat oboseala cronica: nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta!

Taur

Taurul nu se plange niciodata de lipsa de energie. Totusi, nativii acestei zodii se pot confrunta la un moment dat cu afectiuni ale glandei tiroide si ale colonului. Taurul ar trebui sa evite fast-food-ul, bauturile acidulate si dulciurile. Afinele, sfecla, conopida si hreanul sunt ideale pentru Taur. De asemenea, e recomandat consumul de sare iodata in locul celei obisnuite pentru a imbunatati sanatatea tiroidei.

Gemeni

Vulnerabili la atacuri de panica si stari prelungite de anxietate, Gemenii sunt predispusi sa dezvolte tulburari ale sistemului nervos. Mai mult de atat, nativii zodiei trebuie sa aiba grija si la sistemul digestiv. Cafeaua, alimentele fermentate si radacinoasele tind sa-i creeze probleme. Fasolea verde, piersicile, prunele, spanacul, pestele fript, scoicile si orezul salbatic pot ajuta la calmarea sistemului nervos si previn afectiunile colonului.

Rac

Singurele probleme de sanatate ale Racului sunt cele legate de stomac. Grasimile, sarea si zaharul rafinat ii pot provoca necazuri. Racul poate manca linistit cartofi prajiti atata timp cat nu-si face un obicei din asta. Ii priesc fructele, legumele fierte, rosiile, sfecla, iaurtul vegan si zaharurile naturale. La micul dejun poate manca fulgi de ovaz si fructe sau paine prajita si oua.

Adevarul amar despre toate zodiile: ce au de ascuns

Leu

Leul se imbolnaveste greu, iar daca se intampla, nativul isi revine destul de repede. E una dintre putinele zodii care poate manca orice atata timp cat nu exagereaza. Alimentele picante si lactatele pot fi greu de digerat, asa ca trebuie consumate mai rar. Avand o viata activa care necesita un aport mare de calorii, Leul trebuie sa consume multe proteine (cereale integrale, legume radacinoase, orez, citrice, mere, piersici, smochine si nuci).

Fecioara

Fecioara este o zodie aflata sub semnul lui Mercur, iar cand planeta este afectata, aceasta are probleme cu intestinele si sistemul nervos. Ciocolata si alimentele grele pot fi nepotrivite pentru digestie, asa ca totul va fi in regula daca le va manca in cantitati mici. Fecioara trebuie sa consume mai multe fibre si grasimi Omega-3. Pasta de avocado, ouale, pestele la conserva si fructele de mare proaspete sunt recomandate. La fel si ovazul, salatele de fructe, sucurile de fructe, bananele, supele de legume proaspete, ceaiurile si alunele.

Balanta

Balantele pot avea probleme cu rinichii si se pot confrunta cu schimbari bruste de dispozitie. In plus, ele trebuie sa evite bauturile acidulate, alcoolul si zaharul rafinat. Pe lista alimentelor permise se afla: conopida, fructele de padure, bibanul de mare, strugurii rosii, uleiul de masline, varza, ardeiul gras si carnea de pui fara piele.

Scorpion

Are deseori probleme cu vezica si cu infectiile urinare. Alcoolul nu-i prieste organismului sau, la fel si grasimile si produsele fermentate. Scorpionul trebuie sa consume multe lichide, iar apa sau ceaiul de merisor sunt cele mai bune alternative pentru acesta (sucul natural de fructe trebuie evitat deoarece contine multe zaharuri). Sparanghelul, castravetii, bananele, alunele, cocosul, prazul, tomatele si salatele verzi sunt perfecte pentru sanatatea sa. Cand nu se simte bine, ciresele negre, telemeaua, ceapa, nasturelul si pastarnacul pot imbunatati situatia.

„Katie Holmes este o mama care te inspira”: Ce au invatat colegii de platou de la ea

Sagetatorul

Are tendinta de a manca prea mult, ceea ce il predispune la ingrasare, iar de aici rezulta mai multe probleme de sanatate, asa ca trebuie sa evite ciocolata, sosurile si zaharul, alimentele care provoaca dependenta. In schimb, ar trebui sa consume alimente bogate in proteine de calitate, precum sfecla, rosii, soia, carnea de pui si peste. Cerealele integrale, merele, perele, portocalele, capsunele si legumele radacinoase sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru Sagetator.

Capricorn

Nativii zodiei Capricorn trebuie sa aiba mai multa grija de sanatatea oaselor si a dintilor. Alimentele pe care trebuie sa le evite sunt cele bogate in sodiu, dar si cele in zahar. Trebuie sa consume, in schimb, produse bogate in calciu precum: lapte, iaurt, branza, sardine, fasole, linte si smochine. Orezul, sucurile de fructe, salatele de fructe, varza, porumbul, ceaiurile si supele sunt, de asemenea, recomandate.

Varsator

Circulatia sanguina este importanta pentru un organism sanatos, iar Varsatorul este zodia cu cele mai mari probleme la acest capitol. Ar trebui sa incerce sa manance produse care nu pun prea multa presiune pe inima si sa evite produsele bogate in grasimi, sare si zahar. Pentru a-si pastra glicemia la un nivel optim e recomandat ca Varsatorii sa consume ton, fructe de mare, spanac, porumb, alune, nuci si pere. Sucurile acidulate pot fi inlocuite cu cele de fructe. Merele, portocalele, telina, porumbul, morcovii, rosiile si broccoli sunt, de asemenea, alimente indicate pentru nativii zodiei varsator.

Pesti

Pestii au nevoie sa consume alimente care sa sustina sistemul circulator, ficatul si functiile creierului. Uneori, consumul excesiv de alcool ii poate provoca probleme. Pe lista alimentelor nerecomandare se afla si alte tentatii greu de ignorat – grasimile, alimentele fermentate, cele sarate si cele bogate in cafeina. Sunt permise produsele bogate in fier si proteine, precum galbenusul de ou, stridiile, spanacul, salata verde, stafidele, curmalele si carnea de vita. Ii priesc si fructele precum merele, strugurii, prunele si capsunele.

Foto: Instagram/@aureta