Ce copac sacru esti, conform zodiilor din astrologia celtica. Descopera misterele care te inconjoara

1
De Cristiana Astefanoaiei
21 iul. 2023

Horoscop special: ce spune copacul celtic despre personalitatea ta. Care sunt calitatile si defectele tale, conform acestor interpretari.

Astrologia celtica te poate ajuta sa descoperi mai multe lucruri despre tine, in functie de ziua in care te-ai nascut. Mitologia celtica este foarte profund legata de pamant. De asemenea, are propriul panteon de zei, precum Odin, Thor, Loki, Freyja si altii. Astrologia celtica deriva din aceasta mostenire culturala bogata si din sistemul de credinte druidice, astrologia celtica arboricola fiind doar o ramura a acesteia.

Conform astrologiei celtice, simbolul arborelui reprezinta intregul univers. Radacinile sale reprezinta trecutul, trunchiul prezentul, iar ramurile care se dezvolta mereu reprezinta viitorul. Pe baza acestui fapt (si a celor 13 cicluri lunare ale unui an), astrologia arborelui celtic coreleaza personalitatea fiecarei persoane cu un arbore celtic, in functie de data nasterii sale.

Ce copac sacru esti in astrologia celtica

Sorb (21 ianuarie – 17 februarie)

Arborele Rowan (in romana, sorb sau scorus) este Arborele Vietii in mitologia celtica. Acesta reprezinta curajul, intelepciunea si protectia. Persoanele nascute in semnul zodiacal Rowan sunt lideri innascuti, cu puteri imense de responsabilitate si inspiratie. Ei sunt adesea numiti ganditori si vizionari. Au un exterior feroce, dar sunt blanzi in interior, fiind compatimitori, rabdatori si iubitori.

Frasin (18 februarie – 17 martie)

Frasinul este un copac foarte puternic in astrologia celtica, cu asocieri puternice cu magia. Este un simbol al nemuririi si al puterii si este considerat o punte intre cer si pamant. Persoanele nascute in acest semn sunt autosuficiente si artistice. Imaginatia lor este fara egal. Sunt liber-cugetatori si apreciaza foarte mult cresterea si reinnoirea de sine.

3 calitati si defecte ale fiecarei zodii. Scorpionul te va surprinde

Arin (18 martie – 14 aprilie)

Arborele de arin este un simbol al fortei, al protectiei impotriva pericolelor, al determinarii puternice si al increderii. Persoanele nascute in timpul sezonului Alder sunt lideri innascuti si foarte populari in plan social. Sunt plini de energie pozitiva si de dinamism si se pot imprieteni cu usurinta cu oameni diversi. Aceasta zodie din astrologia celtica uraste cand oamenii ii irosesc timpul.

Salcie (15 aprilie – 12 mai)

Salcia din mitologia celtica este un simbol al renasterii si al supravietuirii. Acesta poarta in el capacitatea de a depasi greutatile si provocarile aparent insurmontabile. Este, de asemenea, un simbol al rezistentei la mari pierderi si emotii dificile. Persoanele nascute in acest semn sunt pasnice, observatoare, empatice si oneste. De asemenea, au o mare putere de intuitie si pot vedea in profunzime in oameni si circumstante.

Paducel (13 mai – 9 iunie)

Arborele Hawthorn (paducel) este puternic asociat cu vrajile si magia. Este, de asemenea, unul dintre cei mai sacri copaci din mitologia celtica. Este un simbol al iubirii si al protectiei. Persoanele nascute in acest semn sunt foarte pasionale, creative si au un simt al umorului rautacios. De asemenea, sunt foarte serviabile si se pot adapta cu usurinta la diferite circumstante. Sunt cunoscute pentru curiozitatea lor si pentru capacitatea de a pastra secrete.

Stejar (10 iunie – 7 iulie)

Stejarul este adesea asociat cu regalitatea in mitologia celtica. Este un simbol al fortei, al stabilitatii, al longevitatii, al fertilitatii, al puterii si al justitiei. Acesti oameni sunt lideri innascuti cu un puternic simt al valorilor personale si al moralei. Sunt, de asemenea, foarte loiali si generosi si adesea vin in ajutorul celor care nu au voce. Sunt cunoscuti pentru intelepciunea lor si pot fi foarte buni educatori.

Ilex (8 iulie – 4 august)

Holly sau Ilex este un arbore sacru in mitologia celtica. Reprezinta pacea si bunavointa si este cunoscut pentru rezistenta sa la fulgere, motiv pentru care este asociat si cu Thor, zeul tunetului. Persoanele nascute cu semnul zodiacal Holly sunt increzatoare, respectabile si nobile. Nu renunta niciodata si urasc sa piarda. De asemenea, sunt foarte orientate spre obiective si au o inima calda.

Alun (5 august – 1 septembrie)

Arborele Hazel (alunul) din mitologia celtica este un simbol al intelepciunii si al inspiratiei. De asemenea, este puternic asociat cu magia. Persoanele nascute in timpul sezonului Hazel sunt de obicei introvertite si au un magnetism personal si o atractivitate puternica. Sunt, de asemenea, foarte bine educate si detin o bogatie de cunostinte. Dar nu sunt niciodata arogante. Sunt in mod natural simpatice si sunt foarte loiale fata de cei la care tin.

Horoscop chinezesc special: semnificatia celor cinci elemente

Vita de vie (2 septembrie – 29 septembrie)

Vita de vie in mitologia celtica este un simbol al fortei, al prieteniei si al determinarii. Aceste persoane sunt fermecatoare, iubitoare si prezinta atat frumusete interioara, cat si exterioara. Nu vor sa ia parte la conflicte si adora atunci cand toata lumea se uneste pentru a face lucruri bune. Le place sa munceasca din greu pentru a culege recompensele.

Iedera (30 septembrie – 27 octombrie)

Iedera in mitologia celtica este puternic asociata cu casatoria, fiind un simbol al uniunii vesnice, al devotamentului, al fidelitatii si al loialitatii. Este, de asemenea, un simbol al norocului si al prosperitatii. Persoanele nascute in semnul zodiacal Iedera in astrologia celtica sunt incredibil de ingenioase si inteligente. De asemenea, sunt profund spirituale si pot depasi orice greutati pe care viata le scoate in cale. Prefera sa lucreze in liniste, dar le place sa-i ajute pe altii atunci cand pot.

Trestie (28 octombrie – 24 noiembrie)

In astrologia celtica, trestia este un simbol al fertilitatii, protectiei, iubirii si familiei. Este, de asemenea, asociata cu puterea si autoritatea. Persoanele nascute in acest semn sunt cautatori de adevar si le place sa descopere semnificatia ascunsa sau mai profunda din spatele lucrurilor. Se pricep sa pastreze secrete, desi sunt si persoanele pe care le-ai aborda daca vrei sa afli niste vesti sau barfe. Adesea, ei sunt jurnalisti si detectivi foarte buni.

Soc (25 noiembrie – 23 decembrie)

Socul este foarte sacru in mitologia celtica. Se crede ca adaposteste spiritul „Mamei Batrane”, care poate binecuvanta sau poate face rau, in functie de cine esti si cum te apropii de copac. Persoanele nascute in semnul zodiacal al Socului sunt foarte grijulii si pline de compasiune. Le place sa intinda o mana de ajutor atunci cand pot si sunt iubitoare de libertate. Le place sa puna intrebari si sa gaseasca marile raspunsuri in viata.

Mituri despre toate zodiile: Taurul chiar este cel mai incapatanat?

Mesteacan (24 decembrie – 20 ianuarie)

In astrologia celtica, mesteacanul este un simbol al inceputurilor, al puritatii si al reinnoirii. Este sarbatorit in timpul festivalului celtic Samhain. Persoanele din acest semn sunt pline de compasiune si amabile. Nu le plac conflictele si au o sete uriasa de cunoastere. De asemenea, sunt extrem de rezistente si determinate.

Foto: depositphotos.com