Horoscop chinezesc special: semnificatia celor cinci elemente

1
De Cristiana Astefanoaiei
12 feb. 2023

In astrologia chineza, exista cinci elemente zodiacale – lemn, foc, pamant, metal si apa – care influenteaza natura fiecarui semn zodiacal. In fiecare an, un astfel de element domina horoscopul.

Cele cinci elemente ale zodiacului chinezesc interactioneaza unele cu altele intr-o anumita ordine de creatie si distrugere.

In ciclul creativ, lemnul porneste focul, focul creeaza pamantul, pamantul tine metalul, metalul poarta apa, iar apa hraneste lemnul.

In ciclul distructiv, focul topeste metalul, metalul taie lemnul, lemnul separa pamantul, pamantul absoarbe apa, iar apa stinge focul.

Anul acest, de exemplu, este anul iepurelui de apa.

Horoscop chinezesc 2023: Anul Iepurelui de Apa ne indeamna spre echilibru, vindecare interioara si stabilitate

Horoscop chinezesc special pentru cele cinci elemente ale astrologiei orientale

Apa

Daca ultima cifra a anului tau de nastere este 2 sau 3, elementul tau este apa.

Persoanele nascute in anii de apa sunt sensibile, romantice si introvertite. Nu se descurca bine in situatii stresante si au tendinta de a se pierde in vise cu ochii deschisi si de a deveni solitare. Oamenii de apa isi iubesc propria companie si sunt la cel mai bun nivel creativ atunci cand sunt lasati singuri. Cu toate acestea, sunt foarte empatici si prietenosi. Sunt ca un magnet si atrag oamenii dramatici in jurul lor.

Elementul apa este asociat cu culoarea neagra, cu sezonul de iarna si cu planeta Mercur.

Lemn

Daca ultima cifra din anul nasterii tale este 4 sau 5, elementul tau este lemnul.

Persoanele nascute in anii de lemn sunt rabdatoare, grijulii, pline de compasiune si calde. Asemenea unui copac cu radacini extinse si ramuri puternice care adapostesc multe creaturi mici, oamenii de lemn sunt buni la comunicare si sociabili la suflet. Ei cred in crestere si invatare si sunt cunoscuti ca fiind intelepti dincolo de anii lor. Oamenii nascuti intr-un an de lemn pot fi competitivi si obsedati de realizari.

Elementul lemn este asociat cu culoarea verde, cu anotimpul primaverii si cu planeta Jupiter.

Compatibilitatea zodiilor in horoscopul chinezesc. Cu cine te potrivesti, in functie de zodia ta orientala

Foc

Daca ultima cifra a anului tau de nastere este 6 sau 7, elementul tau este focul.

Persoanele nascute in anii de foc sunt cautatori de senzatii tari si pionieri, cu o mare neliniste in interiorul lor! Sunt profund pasionati de viata si le place sa isi impartaseasca pasiunile cu ceilalti, aducandu-i alaturi de ei in calatorie. In manifestarea negativa a acestui element, se stie ca focul persista pana cand arde totul. Asa ca acesti nativi sunt adesea sfatuiti sa o ia mai usor, sa se plimbe si sa incerce sa nu se enerveze atat de repede.

Elementul foc este asociat cu culoarea rosie, cu sezonul de vara si cu planeta Marte.

Pamant

Daca ultima cifra a anului tau de nastere este 8 sau 9, elementul tau este Pamantul.

La fel ca pamantul stabil si datator de viata de sub picioare, cei nascuti in anii de pamant sunt cunoscuti pentru fermitatea lor, natura responsabila si dorinta de dreptate. Mereu vor face pace si ordine in jurul lor. Totusi, persoanele de pamant pot deveni extrem de egocentrice si controlatoare daca manifesta partea negativa a acestui element.

Elementul pamant este asociat cu culoarea maro, cu anotimpul dintre vara si toamna si cu planeta Saturn.

Care sunt defectele tale, in functie de zodia ta in zodiacul chinezesc

Metal

Daca ultima cifra a anului tau de nastere este 0 sau 1, elementul tau este metalul.

Persoanele nascute in anii metalului pot avea un efect bipolar asupra semenilor lor, unii oameni iubindu-i, iar altii nu prea. Se descurca bine in cariere care necesita un grad ridicat de concentrare si precizie. Oamenii de metal pot fi, uneori, extrem de duri si nemilosi, fortandu-i pe oameni sa respecte regulile.

Elementul metal este asociat cu culoarea alba, cu anotimpul toamnei si cu planeta Venus.

Foto: pexels.com