10 reguli ca sa fii fericita

1
De Andreea Raicu
8 sept. 2014

“Lucrezi in televiziune, ai o revista online, o platforma de shopping online, esti ambasador Oriflame si Head &Shoulders ceea ce presupune multe sedinte foto si filmari, ai intalniri, campanii caritabile, multe evenimente la care trebuie sa mergi, familie si prieteni pe care vrei sa-i vezi regulat. De unde ai energie sa le faci pe toate?” m-a intrebat cineva de curand.

Reusesc pentru ca, in primul rand, imi place sa fac tot ce este enumerat mai sus, ceea ce inseamna ca nu implica mult efort atunci cand faci ceva cu placere. E adevarat ca ritmul vietii mele este foarte alert si de aceea a fost foarte important sa imi setez un set de prioritati pe care sa il urmez ca sa obtin ceea ce imi doresc de la viata mea. Plus ca am cateva reguli pe care le respect indiferent ce se intampla. Ele ma ajuta sa imi traiesc viata asa cum imi doresc.

Sa fii fericita: e simplu daca-ti stabilesti un set clar de reguli si de prioritati

  1. Meditatia. Nu exista zi fara meditatie. Imi da o stare extraordinara de liniste si relaxare, ma conecteaza la mine si ma ajuta sa vad lucrurile asa cum sunt nu cum le descrie mintea. In rarele cazuri in care sar peste meditatie simt o diferenta mare.  Mi se pare ca ziua e mai stresanta, mai lunga, mai grea.
  2. Alimentatia sanatoasa. Am mese regulate peste care nu sar. Daca o fac energia mea scade. Am un anumit timp de alimentatie care imi da multa energie. Nu consum alimente procesate, grasimi, dulciuri in exces, faina alba, lactate, zahar, bauturi carbogazoase. Mananc multe fructe, legume, cereale integrale, seminte crude, uleiuri presate care aduc un plus de vitamine organismului, minerale, substante nutritive, antioxidanti, fibre, proteine, grasimi sanatoase. Fac regulat cure de detox care ajuta la alcalinizarea organismului ceea ce inseamna ca exista o predispozitie multa mai mica pentru imbolnavire.

Graba strica treaba! Am aflat-o si pe pielea mea

  1. Sport in mod regulat. Tae bo, functional traning, jogging, aerobic, inot. Este cea mai buna metoda de relaxare si revigorarea a corpului si a mintii.
  2. Somn. NU pierd nopti. Dorm 7-8 ore in fiecare noapte. Celula nervoasa are nevoie de timp sa se refaca. Daca nu reusesc intotdeauna sa dorm cele 8 ore ma simt ineficienta si usor irascibila.
  3. Hidratarea. Beau cel putin 2 litri de apa pe zi. Am mai multa energie, pielea devine mai stralucitoare si mai luminoasa. Iar apa te mentine supla.
  4. Muzica si dans dis de dimineata. Imi incep zilele cu muzica. Imi trezeste mintea si corpul.
  5. Oamenii din viata mea. Cei pe care ii avem in jurul nostru sunt oglinzi care ne reflecta cu bune si rele si tot ce nu ne place la ei se regaseste si la noi. Mi-a fost foarte greu sa accept asta, dar intr un final am inteles. Asa ca am muncit sa schimb la mine ce nu imi placea la cei din jur. M-am inconjurat de oameni cu aceleasi valori, oamnei care iubesc viata, pozitivi care vad mereu partea buna a lucrurilor, care nu critica, care vorbesc despre ce simt si nu despre ce fac ceilalti.
  6. Timpul cu mine. E foarte important, cel mai important. Am o prietena ca spunea ceva foarte frumos despre asta: ”tu este cel mai important om din viata ta, cel pe care il iubesti cel mai tare. Cum iti imbunatatesti relatia altfel decat petrecand cat mai mult cu cel pe care il iubesti”. Este cel mai pretios timp in care pot sta de vorba cu mine, in care aflu ce vreau sa fac si ce-mi doresc cu adevarat.
  7. Fara graba. Imi doream sa fac foarte multe lucruri. Din ce in ce mai multe. Nu aveam niciodata timp sa termin ce-mi propuneam asa ca ma grabeam si mai tare in speranta ca voi reusi. Ma trezeam in graba, fugeam la sala, dusul si el in graba, ma imbracam repede repede, plecam in fuga la intalniri. Inevitabil uitam ceva, stricam ceva, pierdeam sau imi distrugeam machiajul pe care trebuia sa-l sterg si sa o iau de la cap (eu stiu ca fetele ma inteleg:-)) De cand am decis sa le fac mai calm, fara graba si constienta de fiecare lucru fac mult mai multe si mai bine. A naibii de adevarata expresia pe care o tot auzeam in copilarie: Graba strica treaba.
  8. Recunostinta. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile frumoase si bune pe care viata mi le ofera in fiecare zi. Si de aceea nu trece nicio zi fara sa fac ceva pentru cei din jur care sa aduca bucurie/schimbare/speranta. Cel mai frumos lucru este sa stii sa oferi fara sa astepti nimic in schimb.