9 vedete al caror stil ma inspira

1
De Andreea Raicu
30 dec. 2018

Stii deja ca un simt al stilului bine impamantenit nu are nicio legatura cu ce porti, ci cu modurile cum alegi sa combini ce ai in garderoba.

Poti avea un dressing cu sute de piese de designer, dar asta nu inseamna neaparat ca ai stil. La fel cum poti avea o garderoba restransa, dar un simt al proportiilor atat de elevat ca reusesti sa stralucesti de fiecare data.

Foarte important, cand vine vorba de stil, este si pe cine alegi sa-ti serveasca drept inspiratie, pentru ca asta spune multe despre tine. Eu am un stil clasic, destul de simplu si de casual, drept dovada vedetele care ma inspira la acest capitol se ghideaza dupa reguli similare. Nu-mi plac tinutele socante, cel putin nu pe mine, dar nici cele prea galagioase din punctul de vedere al combinatiilor de piese contrastante.

Iata care sunt, pentru mine cel putin, cele 10 vedete cu cel mai bun si mai solid stil, care nu gresesc (aproape) niciodata. Hei, nimeni nu e perfect 🙂

Cate Blanchett

Sofisticata si avandardista, Cate Blanchett are talentul de a purta piese complicate – catifea, pene, paiete – in cel mai simplu si mai elegant mod cu putinta. Imi place la ea ca intoare capete fara a-si dori neaparat asta, ci pur si simplu prin increderea pe care o emana.

Charlize Theron

Stilul ei a evoluat extraordinar de mult in cei peste 20 de ani de cat a intrat in lumina reflectoarelor, dar sunt cateva detalii care s-au pastrat in timp: anumite piese – precum salopetele, colierele statement si topurile fara bretele – au ramas la loc de cinste in garderoba ei de decenii. Imi place ca e relaxata si tinde sa aleaga mereu tinute care stie ca o avantajeaza, fara a risca inutil doar pentru ca anumite stiluri sunt in tendinte.

Margot Robbie

O ador pentru ca e atat de originala! Azi adopta un look boem, maine mizeaza pe tinute edgy, de inspiratie masculina. Dar rezultatul e intotdeauna teribil de feminin si simplu de replicat. Imi mai place si faptul ca se bazeaza pe o paleta de culori relativ neutre, dar nu uita de un strop de glamour atunci cand e cazul.

Naomi Watts

Ma impresioneaza constant cu stilul ei chic si clasic. E genul acela de femeie care pur si simplu nu greseste niciodata. Imi place mai ales faptul ca stie cum sa combine piese super-glam de designer, cu itemuri casual, la preturi mult mai mici. E o maestra de-a dreptul!

Diane Kruger

Pe langa talentul incontestabil de actrita, Diane a influentat intr-o foarte mare masura si industria modei. E una dintre cele mai stilate vedete de la Hollywood, recunoscuta pentru faptul ca reuseste mereu sa arate perfect: rafinata, dar si proaspata, in tendinte, dar si de o eleganta atemporala.

Meghan Markle

Cea mai noua membra a familiei regale britanice a cucerit, incet si sigur, inimile fanilor de pretutindeni. Imi place stilul lui Meghan Markle pentru ca este simplu si clasic, cu accese ocazionale de rebeliune care i se potrivesc de minune. Dar cred ca cel mai mult imi place faptul ca a evoluat atat de mult din punct de vedere stilistic, lucru care-mi dovedeste ca nu e niciodata prea tarziu pentru a-ti gasi stilul care ti se potriveste.

Victoria Beckham

Foarte multe lectii de stil am invatat de la Victoria Beckham, o adevarata #bosslady cand vine vorba de moda. Ea m-a invatat importanta proportiilor, a siluetelor clasice (mai ales daca vrei sa porti o culoare mai puternica), dar si a simplitatii: n-am vazut-o niciodata pe Victoria combinand mai multe trenduri in aceeasi tinuta. Tinutele ei sunt mereu elevate si chiar si cand poarta piese de inspiratie masculina reuseste sa fie feminina.

Sienna Miller

O urmaresc pe Sienna de ceva vreme deja. Mi-a placut mult perioada ei boho, din anii 2000, si acel glamour deloc cautat, care aducea un pic cu Kate Moss in perioada ei de glorie. Dar multa vreme a trecut de atunci, si stilul Siennei a evoluat si el. Practic, tot ce pot sa spun e ca nu exista piesa vestimentara in care femeie asta sa nu arate bine.

Angelina Jolie

Actrita, regizor, mama si… red carpet icon. Stilul ei a evoluat enorm de cat era tanara si nelinistita si a evoluat in cea mai buna directie posibila. E eleganta intruchipata, de o simplitate rapitoare, si exact asta imi place la ea. Nimic nu e fortat, nimic nu e in plus, nimic nu e unde nu trebuie sa fie. Superba!

Foto: Getty Images, Shutterstock