Ce am invatat despre mine si semnificatia unui tatuaj

1
De Andreea Raicu
17 ian. 2017

Avem enorm de multe informatii la dispozitie care ne invata sa traim frumos, dar chiar si asa cu totii tindem sa traim automat, nu constient si astfel uitam de lucrurile care ne pot face viata mai usoara si linistita. Ca sa ne “resetam” avem nevoie de un reminder, iar el poate veni chiar din semnificatia unui tatuaj!

Am muncit foarte mult ca sa ajung sa ma cunosc, sa invat cine sunt, sa traiesc in prezent, sa ma accept si sa ma relaxez. In ciuda acestui fapt, cateodata, si eu uit lucrurile cu adevarat esentiale. Astfel a rezultat nevoia de a crea niste lucruri, semne, un fel de amulete care sa imi aduca si sa ne aduca aminte de ceea ce e cu adevarat important.
Mementourile mele sunt tatuajele mele care nu ma lasa sa uit lucrurile importante. Niciodata semnificatia unui tatuaj nu a fost intamplatoare pentru mine! Deseori mi se intampla sa nu traiesc in prezent, asa ca unul dintre cele mai importante mesaje pentru mine este This moment matters, pe care il am tatuat pe brat.
Un alt lucru, pe care imi doresc sa mi-l aduc mereu aminte este faptul ca tot ce mi se intampla este cu un motiv, iar de la existenta nu primesc nimic altceva, decat ceea ce am nevoie ca sa invat sau ca sa evoluez.
Cateodata ma enervam sau intram in panica pentru ca lucrurile nu ieseau asa cum imi doream eu. Intr-un astfel de moment mai greu, in care nu intelegeam de ce mi se intampla toate lucrurile respective, m-am oprit si, in liniste, mi-am adus aminte ca existenta nu face niciodata greseli. In momentul acela m-a cuprins o stare de relaxare si m-am simtit in siguranta. Urmatorul tatuaj pe care mi l-am facut, Trust. Let go. Existence never makes mistakes, a fost consecinta acestei realizari. Este semnificatia unui tatuaj cea care imi aminteste ca nimic nu e intamplator!
Lista reminderelor mele este lunga asa ca probabil urmeaza si alte tatuaje, dar pentru ca m-am gandit ca nu toata lumea isi doreste sa se insemneze pe viata, am creat o colectie de bratari, Always Remember, pe care am scris niste mesaje importante pentru orice om care isi doreste sa traiasca frumos. Am ales sa le gravam pe bratari pentru ca aceasta bijuterie este un lucru pe care il vezi imediat si pe care il poti purta oricand si oriunde. Un tatuaj este un angajament pe viata, pe care nu toata lumea este pregatita sa il faca, dar o bratara este un motiv de fericire si un cadou ideal!
Descopera si celelalte mesaje si care este semnificatia unui tatuaj:

I am enough
Crestem cu ideea impamantenita ca niciodata nu suntem de-ajuns. Ca mereu trebuie sa facem mai mult si mai bine pentru a primi dragoste de la parinti, pentru a fi laudati, iar aceasta mentalitate ramane mereu cu noi. Adesea ni se pare ca nu suntem indeajuns de buni, ca nu suntem destul de frumosi, ca nu am muncit destul sau ca nu am facut lucrurile indeajuns de bine. Ne judecam prea aspru si nu vrem ne oprim pana cand o sa fim indejuns de buni. Ei bine, acest lucru nu o sa se intample. Pentru ca nu este vorba despre ceea ce facem, ci despre ce e inauntru nostru. Am trait cu acest sentiment toata viata mea si, doar in ultimii ani, dupa foarte multa munca am realizat ca sunt de-ajuns asa cum sunt.

Stay vulnerable
Cumva, in mentalitatea noastra, a fi vulnerabil inseamna a fi foarte slab, cand defapt lucrurile stau exact invers. Pentru a fi vulnerabil si a te arata asa cum esti ai nevoie de foarte mult curaj. Lucrurile facute din vulnerabilitate sunt autentice. In momentul in care devii vulnerabil si te deschizi se creeaza conexiunea heart to heart, o conexiune dupa care tanjim cu totii. Vulnerabilitatea m-a ajutat sa creez relatii autentice si sincere, dincolo de mastile pe care ni le asumam in speranta de a oglindi imaginea persoanei care ne dorim noi sa fim.

Listen to your heart
Inima nu minte niciodata. Ori de cate ori am de facut o alegere si nu stiu ce sa fac, ma opresc, inchid ochii, pun intrebarea si ascult sa vad ce imi spune inima. Intotdeauna primesc raspunsul potrivit pentru ca inima nu minte niciodata.
Deseori ne traim viata in functie de tot felu de factori externi. Facem lucruri pentru ca prietenii fac asta, pentru ca e, dar e imp sa iti asculti inima pt ca ea stie ce e bine sa faci.

Enjoy the journey
Be present, be open, enjoy it. Important e sa ne aducem aminte ca viata e o calatorie de care trebuie sa ne bucuram in fiecare moment, indiferent unde ne duce si sa fim deschisi sa mergem in cat mai multe locuri. Viata a pregatit pentru noi lucruri mai frumoase decat ne putem imagina. Noi ne putem imagina doar ceea ce stim, dar calatoria aceasta – viata – ne va ajuta sa descoperim mult mai mult! Asa ca putem doar sa ne bucuram de ea!

Foto: Alexandru Rosieanu