Ce ma face sa ma simt feminina

1
De Andreea Raicu
7 mart. 2022

Tu cand te-ai simtit ultima oara cu adevarat feminina?

Am fost crescuta ca un baietoi. Cand eram mica saream gardurile, ma urcam in copaci, ma jucam cu baietii si aveam vesnic genunchii juliti. Nu prea stiam care e treaba cu feminitatea si, daca e sa fiu sincera, nici nu voiam sa stiu. Cred ca a tinut si de educatie si de faptul ca-mi doream cu ardoare sa-i fac pe plac tatalui meu, care nu era neaparat incantat de trasaturile mele feminine, asa ca am invatat sa mi le reprim.

Chiar si cand am crescut, am ramas cu aceasta apetenta pentru stilul androgin, pentru tusele masculine. Intotdeauna mi-a placut sa ma imbrac in pantaloni – chiar si la evenimente am ales deseori in locul rochiilor de seara costume sau smoking-uri. Chiar si accesoriile pe care aleg sa le port sunt simple si foarte putin feminine, cum ar fi ceasul.

De ce mi-am ignorat atata vreme acest instinct, aceasta energie interioara? Pentru ca multi ani am avut perceptia ca a fi feminina inseamna a fi slaba si neputincioasa. Mi-a luat sa invat sa-mi dau voie sa simt aceasta energie care ne face mult mai frumoase.

In prezent sunt mult mai constienta de latura mea feminina si de importanta ei. N-o mai ascund, ba dimpotriva, o sarbatoresc ori decate ori am ocazia si o las sa-mi ghideze comportamentul.

Am observat ca multe din femei sunt in situatia in care am fost si eu: cred ca pentru a fi luate in serios intr-o lume a barbatilor, trebuie sa se comporte ca ei si sa-si ascunda feminitatea ca si cum ar fi cel mai mai mare defect si cea mai mare piedica. Cred ca inversul e valabil. Feminitatea e unul dintre cele mai mari atuuri ale unei femei. Feminitatea iti da forta interioara, iti da incredere, iti da autenticitate.

O femeie care isi acceseaza aceasta energie este de o mie de ori mai frumoasa!

Iata in continuare care sunt momentele cand ma simt feminina:

– Cand ma simt in siguranta, protejata si iubita. Cand stiu ca nimic rau nu mi se poate intampla, cand stiu ca am multi oameni in jurul meu pe care ma pot baza si care nu ma vor dezamagi.

– Cand ma simt libera sa fiu exact cum simt sa fiu, cum vreau sa fiu. Cand nu sunt constransa de nimic si pot sa ma manifest in totalitate, fara teama ca voi fi judecata sau respinsa.

– Cand renunt la nevoia de a fi in control. Inca mi-e greu, pentru ca vin dupa o perioada foarte lunga a vietii mele in care am tinut intotdeauna mortis sa am controlul – as fi simtit ca ma sufoc daca-l pierd chiar si pentru o secunda. Acum nu mai e cazul. Acum libertatea vine atunci cand renunt la el, cand ma las purtata de propriul destin, fara sa ma mai straduiesc sa controlez absolut orice pas pe care-l fac.

– Cand ma iubesc si ma accept exact asa cum sunt. Nu cum as putea sa fiu maine sau cum as fi vrut sa fiu ieri. Cu tot cu greseli, cu pasi gresiti, cu umanitatea mea si defectele mele. Acestea sunt micile mele succese din fiecare zi: cand ma privesc in oglinda si sunt fericita cu ce vad.

– Cand sunt blanda cu mine si nu ma pun la pamant pentru orice greseala. Blandetea si compasiunea nu sunt doar pentru cei din jur, trebuie sa ne comportam si fata de noi insine la fel.

– Cand sunt fericita.

– Cand port o rochie eleganta (din matase, catifea sau dantela), un sirag de perle, un ruj rosu si o pereche de stilettos.

– Cand incetinesc ritmul si traiesc cu intentie, in prezent, bucurandu-ma de fiecare clipa si de tot ce are sa-mi ofere fiecare noua zi.

– Cand port o conversatie cu un barbat care stie sa ma provoace

– Cand port parfumul preferat

– Cand imi dau voie sa primesc – ajutor, un compliment, o floare, orice.

Foto: Alex Rosieanu