10 lucruri gratuite care ma ajuta sa ma simt feminina

1
De Andreea Raicu
23 apr. 2024

Intr-o lume atat de grabita, agitata, presarata cu multe provocari si in care suntem intr-o permanenta goana dupa „mai mult”, este usor sa ne pierdem feminitatea.

De fapt, nu o pierdem, pentru ca ea exista in fiecare dintre noi. Insa prin ceea ce alegem sa facem in fiecare zi o ascundem tot mai mult in interiorul nostru si nu ii permitem sa straluceasca.

De aceea, m-am gandit sa iti vorbesc astazi despre toate acele lucruri care nu costa nimic (sau aproape nimic) si care pe mine ma fac sa ma simti mai feminina.

Nu ma mai grabesc

Un lucru care ma ajuta sa ma simt feminina este sa nu ma grabesc. Sa imi gasesc propriul ritm si sa nu simt acea presiune si acea energie masculina de „a face”.
Iar pentru asta practic mindfulness si meditatia. Mindfulness ma ajuta sa fiu constienta de felul in care ma port, de cum vorbesc, de gesturile pe care le fac si tot ceea ce tine de comportament. Imi place ca totul sa fie mult mai lent si sa nu mai simt presiune. Este un motiv pentru care in ultima perioada am dimineti mult mai lente, in care sunt blanda cu mine si in care incerc sa ma bucur de inceputul unei noi zile.

Toate lucrurile anti-aging pe care le fac la 46 de ani

Dansul

Nu este neaparat vorba de dansul dintr-un club, cand stiu ca multi ochi sunt atintiti asupra mea, ci dansul de acasa sau dintr-un loc in care pot sa inchid ochii si sa nu ma gandesc la altceva decat la momentul in care sunt, la momentul prezent.

Cei mai multi dintre noi ne facem griji cu privire la felul in care aratam cand dansam si ce miscari facem atunci cand stim ca suntem priviti. Dar astfel de momente in care dansezi singur sau intr-un loc in care te simti complet relaxat, dansezi asa cum isi doreste corpul sa se miste. Iar atunci cand dansez pentru mine, pentru manifestarea si eliberarea emotiilor, atunci ma simt mai feminina.

Sa am grija de corpul meu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Raicu (@araicu)

Sa fac o baie cu spuma, sa am timp sa stau in cada si sa citesc, sa aplic creme de corp, sa fac un scrub parfumat, sa aplic autobronzant, sa fac un masaj de relaxare sau anticelulitic, toate acestea ma apropie si mai mult de feminitatea mea. Sunt mici ritualuri care imi ofera liniste si imi permit sa intru intr-o armonie deplina cu corpul meu, sa ii arat dragoste si grija. Iti recomand sa incerci un astfel de mic ritual de fiecare data cand simti ca te-ai indepartat de aceasta latura esentiala a ta.

Compania unor barbati care emana masculinitate autentica

Ma face sa ma simt feminina atunci cand ma aflu in compania unor barbati pe care ii simt ca sunt puternici, care au o energie masculina autentica si sincera, fara sa pretinda nimic in schimb.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Raicu (@araicu)

Hainele care inspira feminitate

Ma simt feminina atunci cand imbrac haine delicate, din matase, dantela, casmir si piese foarte fluide. Tocmai de aceea am inclus in colectiile Amalin multe materiale fluide, naturale, care te fac sa simti ca iti imbratiseaza corpul atunci cand le porti. In acelasi timp, pun in valoare formele feminine si te ajuta sa ascunzi acele lucruri cu care nu te simti confortabil, in asa fel incat sa nu-ti mai faci griji in privinta lor.

Nu ies niciodata din casa fara protectie solara! Care sunt cremele mele preferate cu SPF

Ma simt feminina atunci cand port cercei

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Raicu (@araicu)

Dintre toate accesoriile pe care le port, cerceii sunt cei care ma fac sa ma simt foarte feminina. Am multe perechi de cercei deosebiti, pe care ador sa ii port si pe care ii adaug de fiecare data cand vreau sa ofer un plus de feminitate oricarei tinute.

Sa practic recunostinta

Recunostinta ma face sa ma simt feminina pentru ca imi permite sa intru intr-o stare de prezenta si sa observ cate lucruri am primit de la viata. Imi ofera in acelasi timp increderea ca totul o sa fie bine, indiferent ce se va intampla, si asta imi imblanzeste cumva acea energia aspra, care blocheaza manifestarea feminitatii autentice.

Interactiunea cu copiii

Copiii ma fac sa ma simt feminina. Imi place sa ma joc cu ei si sa intru si eu in energia de copil. Pot spune ca „ma pun la mintea lor”, dar in acelasi timp, desi nu sunt, iese la suprafata energia de mama. Simt ca se manifesta grija fata de acei copii, pe care cele mai multe femei, indiferent daca sunt sau nu mame, o simt atunci cand se afla in preajma copiilor.

Conexiunea cu femeile

Atunci cand ma conectez cu femeile, fie in cadrul workshop-urilor, fie cu clientele care vin in magazin, si care isi permit sa fie vulnerabile, simt cumva ca impartasim o energie speciala. Dam la o parte toate scuturile si ne intalnim in energia noastra feminina, in care nu incercam sa demonstram ceva una alteia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Raicu (@araicu)

Toata sustinerea pe care o primesc din partea femeilor, la evenimentele la care vin, la intalnirile pe care le avem, ma face sa ma simt mai feminina – se intampla de fiecare data cand simt cu adevarat sustinere din partea femeilor, din partea prietenelor, din partea femeilor celebre.

Din pacate, se intampla adesea ca atunci cand te vezi cu o femeie sa incerci de multe ori sa-ti arati fortele si sa intri in competitie cu ea. Este probabil ceva ce multe dintre noi facem inconstient. Insa cand ne conectam printr-o energie autentica si nu simtim nevoia sa fim in competitie, cumva ne conectam la un nivel profund, autentic si emotional.

Comunitatea si sprijinul femeilor

Ma gandesc uneori la mamele din trecut, care traiau impreuna in comunitati unite. Acesta cred ca este sentimentul pe care il am eu in astfel de momente de conexiune sincera. In general, societatea in care traim promoveaza individualismul, de aceea apartenenta la o comunitate si sprijinul femeilor ma fac sa intru in energia feminina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Raicu (@araicu)

Pot spune ca acest „impreuna” ma face sa ma simt mai feminina. Pentru ca atunci cand esti impreuna cu cei pe care ii simti aproape de sufletul tau nu mai trebuie sa stai in garda tot timpul. E cineva langa tine care te sustine. Este un suport pentru tine, asa cum si tu esti un suport pentru ea.

Emotiile nu dispar, sunt permanent in interiorul nostru. Cum am invatat sa le gestionez

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Raicu (@araicu)

In ultima vreme am simtit foarte mult suportul femeilor. De multe ori, atunci cand se simt nesigure, femeile ataca, sub diferite forme, dar nu pentru ca vor sa faca rau, ci pentru ca vor sa se apere. Deschiderea multor femei catre mine a inceput cu deschiderea mea catre ele, iar asta a creat un spatiu in care ne simtim in siguranta, in care ne simtim feminine si care ne da voie sa fim noi insine.

La final, as vrea sa iti propun un exercitiu: stai cateva clipe cu tine, in liniste, si gandeste-te la acele momente cand te-ai simtit foarte feminina. Analizeaza cu atentie ce ai simtit si ce anume te-a ajutat sa intri in energia ta feminina. Incearca apoi sa te folosesti de aceste lucruri pe care le descoperi despre tine pentru a-ti cultiva si mai mult feminitatea si a-i permite sa se manifeste zi de zi, la adevarata sa intensitate.

Te imbratisez,
Andreea

Photo by @maitec