Nu ies niciodata din casa fara protectie solara! Care sunt cremele mele preferate cu SPF

1
De Andreea Raicu
11 apr. 2024

Am foarte mare grija sa aplic zilnic produse cu SPF pentru ca am avut o istorie destul de lunga cu petele pigmentare, iar pentru mine este extrem de important sa nu mai ajung din nou in acelasi punct.

Tocmai de aceea am facut foarte mult research de-a lungul timpului ca sa gasesc produsele potrivite, ce imi ofera protectie impotriva razelor UVA si UVB, dar care in acelasi timp imi lasa pielea hidratata, sunt compatibile cu machiajul si arata perfect pe tenul meu.

Si ce am observat ca ma ajuta foarte mult, pe langa factorul de protectie solara, este sa aplic vitamina C in fiecare zi. Este un antioxidant puternic, care ajuta pielea sa lupte impotriva efectelor radiatiei solare si in acelasi timp sa estompeze si sa previna petele pigmentare. Produsul meu preferat cu vitamina C este SkinCeuticals C E Ferulic, care m-a ajutat sa scap de petele care mi-au aparut in perioada in care nu eram atat de constienta de efectele nocive ale soarelui.

Emotiile nu dispar, sunt permanent in interiorul nostru. Cum am invatat sa le gestionez

Nu imi lipseste niciodata factorul de protectie solara

Spun adesea ca pentru mine, sa ies din casa fara sa aplic un produs cu SPF este ca si cum as iesi dezbracata pe strada. Pur si simplu nu ies din casa fara aplic pe ten cel putin o crema cu factor de protectie. Iar daca, prin absurd, as iesi, m-as simti ca si cum as fi dezbracata. Mi se pare ca as fi atat de agresata de razele soarelui incant pentru mine aceasta varianta nu exista.

Indiferent unde ma duc, ce fac si cat de mult mi-ar placea sa fiu bronzata, folosesc de fiecare data SPF 50. Nu exista alta varianta.

In timpul zilei aplic si produse care au SPF 25, asa cum este CC Cream Erborian, unul dintre produsele mele preferate. Dar cand stau la plaja, ma asigur ca folosesc un produs cu SPF 50. Pentru mine factorul de protectie este esential. Pot sa renunt la foarte multe lucruri, dar nu la el.

Ce fac in timpul zilei ca sa ma bucur noaptea de un somn odihnitor si sa ma trezesc plina de energie

Am invatat pe pielea mea, la propriu, cat de important este sa-mi protejez zilnic tenul de razele UV

Am fost intotdeauna constienta de efectele soarelui asupra pielii pentru ca in urma cu multi ani am fost redactor de beauty. Primeam produse si vorbeam foarte mult despre cremele de protectie solara, dar cred ca nu am fost niciodata cu adevarat constienta de importanta lor. Cand esti foarte tanar, la 20 de ani, nu ti se pare ca sunt atat de importante. Bineinteles, am suferit si cateva arsuri solare.

Insa trebuie sa-ti povestesc experienta care m-a transformat intr-o impatimita a acestor produse care ne apara pielea de efectele extrem de nocive ale razelor ultraviolete. Am devenit foarte constienta de importanta lor in momentul in care, in ultima zi dintr-o vacanta in Thailanda, mi-am zis sa mai stau un pic la plaja, ca sa „iau” tot soarele. Aveam o adevarata obsesie sa fiu bronzata si nu aveam prea mult discernamant in legatura cu orele la care stateam la plaja. Am stat doua ore la soare, iar cand m-am intors in camera imi amintesc ca m-am uitat in oglida si pur si simplu am izbucnit in plans. Toata fata mea era acoperite de niste pete cumplite, aproape negre.

Opreste-te si citeste pana la final. Stii ce este rusinea si cat de mult iti afecteaza viata?

La acea vreme lucram in televiziune si indiferent ce machiaj se folosea, nu puteau sa mi le acopere. M-a durut atat de tare ce mi s-a intamplat si mi le-am scos atat de greu, incat de atunci am inceptut sa am foarte mare grija de pielea mea. Mi-am dat seama cat de importanta este protectia solara.

Pe langa faptul ca aplic zilnic, cu sfintenie, cremele de protectie solara, nu stau absolut niciodata la soare la orele pranzului. Am realizat cat de important este sa am grija de pielea mea, pentru ca oricat de mult mi-ar placea sa fiu bronzata, e un risc foarte mare la care ma supun. De aceea am ales variante alternative – ori aplic creme autobronzante, ori ma machiez, pentru ca imi place sa fiu machiata, dar nu ma mai suspun agresiunii soarelui. Pentru ca oricat de mult mi-ar placea soarele, imi agreseaza pielea, o deshidrateaza, o pateaza, o rideaza si o imbatraneste.

Daca nu ai inclus inca protectia solara in rutina ta zilnica de ingrijire a pielii, te sfatuiesc sa incepi imediat! Este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tenul tau in prezent, dar si pentru viitor.

Iti las mai jos cateva dintre produsele mele preferate cu SPF, care nu imi lipsesc niciodata:

 

SKINCEUTICALS Advanced Brightening UV Defense SPF 50

282,50 lei; lookfantastic.ro

SKINCEUTICALS Advanced Brightening UV Defense SPF 50 este, fara indoiala, produsul meu favorit de protectie solara. De fapt, este cel care nu imi lipseste absolut niciodata! Imi place foarte mult pentru ca are o textura lejera, ce nu lasa urme pe piele, iar in afara de factorul de protectie SPF 50 contine ingrediente care estompeaza petele si uniformizeaza culoarea tenului. Este un produs la care apelez de multi ani si ti-l recomand cu drag.

Erborian CC Crème Centella Asiatica

110 lei; notino.ro

 

In zilele in care vreau o acoperire lejera si un SPF mediu, aleg CC Cream Erborian, un produs pe care l-am descoperit in urma cu multi ani, cand inca nu se gasea in Romania, asa ca „alergam” dupa el peste tot prin lume. Are pigmenti de corectare care camufleaza imperfectiunile si uniformizeaza pielea, iar in acelasi timp ii ofera luminozitate.

Supergoop Unseen – Protectie solara SPF30 PA+++

105 lei; sephora.ro

O alta gama de protectie solara care imi place foarte mult este cea de la Supergoop. Exista varianta de baza de machiaj complet invizibila, cu SPF 30, precum si creme colorate care uniformizeaza nuanta tenului sau lotiune sport cu SPF 50 rezistenta la apa, potrivita pentru zilele in care fac miscare in in aer liber.

Iata si alte produse cu SPF pe care le-am folosit si imi plac mult:

La Mer The SPF 50 UV Protecting Fluid

550 lei; sephora.ro

Fluid protectie solara pentru fata SPF 50+ Vichy Capital Soleil UV Age Daily

107,99 lei; emag.ro

La Roche-Posay Anthelios IP50+ Spray

75,89 lei; makeup.ro