Cine este Mihaela Radulescu?

1
De Andreea Raicu
7 apr. 2015

Recentele postari de pe contul de Facebook detinut de Mihaela Radulescu m-au intristat si socat in acelasi timp si m-au facut sa-mi aduc aminte de ea, asa cum am cunoscut-o eu. Incerc sa inteleg ce se intampla…

Aveam 18 ani cand am participat la Elite Model Look. Gala a fost prezentata de Mihaela Radulescu. Aveam niste emotii incredibile, eram un copil, dar faptul ca ea era acolo mi-a usurat situatia… m-a facut sa ma simt mai increzatoare! Eram o straina pentru ea si totusi m-a facut sa ma simt mai bine! Nu o cunostea pe niciuna dintre concurente si cu toate astea s-a comportat ca si cand am fi fost o echipa. Ne-a dat incredere in noi si, cand am castigat, m-a facut sa ma simt de parca as fi cucerit Everestul!

Postarile Mihaelei Radulescu m-au socat!

In cei douazeci de ani care au trecut, am avut ocazia sa o cunosc si mai bine pe Mihaela Radulescu. O urmaream inca de cand era prezentatoare la Tele7ABC si cu fiecare noua emisiune pe care a facut-o imi intarea convingerea ca are toate calitatile pentru a fi un etalon in domeniu! Poate sa sustina orice show live, iar asta, credeti-ma, nu e putin lucru! In plus, are o energie si o disponibilitate incredibila de a se implica in cauze sociale!
Indiferent de oamenii carora le vorbeste si de locul unde e, Mihaela Radulescu este un magnet: audienta – oricat de plictisita, lipsita de interes sau energie ar fi fost – se trezeste cand vorbea ea! In plus, cred ca oricine si-ar fi dorit sa fie invitatul ei la o emisiune TV. Va spun din proprie experienta: invitatii Mihaelei Radulescu se simteau incredibil, simteau ca munca lor conteaza pentru ca ea e un om care asculta! De fiecare data! Nu se prefacea interesata, nu mima atentia, nu juca un rol.  Sau nu o facea atunci cand am cunoscut-o eu! Este unul dintre putinii oameni care poate sa vorbeasca liber trei ore, fara un script, si sa-si pastreze coerenta, vivacitatea, logica ideilor. Sa faci asta in televiziune e o performanta si exact din aceste motive am considerat-o pe Mihaela Radulescu un model.

Ce s-a intamplat intre timp?

Sa nu vi se para ciudat ca vorbesc la trecut! De ceva vreme mi-am scos aplicatia de Facebook de pe telefon pentru ca imi manca foarte mult timp si din cauza asta nu mai sunt la curent cu toate noutatile in timp real. M-am intalnit ieri cu o prietena si mi-a aratat insa ceva de pe Facebook care m-a socat! Postarile Mihaelei Radulescu referitoare la homosexuali sunt scandaloase! Mihaela Radulescu pe care o cunosteam eu nu ar fi folosit niciodata un limbaj atat de vulgar… Cu niste cuvinte total lipsite de eleganta, de o agresivitate fantastica, ea nu face decat sa atace fara argument niste oameni. Generalizeaza si loveste intr-o comunitate care nu cred ca i-a facut vreun rau. Eu am de foarte mult timp multi prieteni gay si stiu foarte bine cat de mult sufera pe nedrept! Sunt niste oameni absolut minunati, ii iubesc din toata inima si ii respect!
M-a uimit pur si simplu virulenta acestui atac… Niciodata nu mi-as fi imaginat ca Mihaela Radulescu pe care o cunosc eu e capabila de arunce niste replici atat de imbibate de furie.
“…ca mama, care nu vrea sa-si vada copilul nici gay, nici terorist, nici cersetor, nici drogat, nici depresiv”… Mihaela Radulescu pe care o cunosc eu nu ar fi facut niciodata aceasta insiruire, nu ar fi pus semnul egal – asa cum reiese din postarea ei – intre un terorist si un gay!
E grav ca ea trateaza cu atata desconsiderare niste oameni, niste suflete, ca persista in acest comportament discretionar si nu realizeaza ca e dreptul fiecaruia sa aleaga cu cine isi imparte viata! Discriminarea pe motive de orientare sexuala e nedemna de orice om, indiferent daca e persoana publica sau nu! Pur si simplu nu poti ataca un om in functie de ceea ce el iubeste!

Iubire neconditionata

Spune ca face asta din dragoste pentru copilul ei. Eu i-am vazut si sunt convinsa ca si voi ati facut-o si se vede clar ca au o relatie minunata…
Oare s-ar schimba daca Ayan ar alege sa nu iubeasca o femeie, ci un barbat? Vreau sa cred ca nu! Mihaela Radulescu pe care eu am cunoscut-o stie ce inseamna toleranta, respectul alegerii, intelegerea, bunatatea, lipsa de prejudecati.
Oare nu am invatat sa ne acceptam asa cum suntem? Nu e mai important sa ne iubim decat sa ne reprosam “greseli” care poate nici macar nu exista?
Pentru ca exact aceste idei pozitive au fost promovate de acea Mihaela Radulescu pe care eu o cunosc, nu pot sa cred decat ca cineva i-a spart contul de Facebook si blogul si posteaza in locul ei in ultima perioada… Sau oare atat de mult s-a schimbat?
Ceea ce mi-a mai dat un motiv in plus sa scriu acest text este mesajul pe care mi l-a trimis un bun prieten, membru al comunitatii LGBT.
“Ca <<anormal>> tin sa precizez ca ce m-a deranjat nu e ceea ce a spus, ci faptul ca ea nu intelege ce a spus si ce efect pot sa aiba cuvintele ei. Mesajul ei ca persoana publica ajunge peste tot si nu isi da seama cat de rau poate sa faca unor oameni, adolescenti care oricum au probleme cu ceea ce simt si au si nenorocul sa nu locuiasca intr-un oras mare!”
Exact asta e problema: Mihaela Radulescu jigneste niste oameni care nu au gresit cu nimic!