Cum a fost in prima mea vacanta din 2021

vacanta Maldive
1
De Andreea Raicu
12 ian. 2021

Unul dintre lucrurile pe care pandemia ni le-a restrictionat au fost calatoriile. Am simtit in mod constant nevoia de a pleca, de a-mi incarca bateriile, dar am decis sa nu o fac pana cand nu am simtit ca o pot face in siguranta.

Mi s-a parut riscant, pentru ca restrictiile din diversele tari in care as fi plecat se schimba peste noapte, zborurile se anuleaza si gandul ca as putea ajunge prin vreun spital in cine stie ce colt al lumii nu ma incanta deloc.

Nu am vrut sa calatoresc cu orice pret, asa ca lista locurilor in care am fost in 2020 e destul de mica. Nu am lasat frica sa imi conduca viata, dar nici n-am simtit sa ma plimb iresponsabil prin locuri aglomerate.

Nu imi facusem niciun plan de vacanta pentru inceputul lui 2021.

Nimic nu mi se parea potrivit, pana cand o idee de ultim moment mi-a schimbat programul: cateva zile intr-un loc cu soare, fara prea multa lume si cu liniste, foarte multa liniste, pentru ca de asta aveam nevoie cel mai mult dupa acest an atat de plin.

Recunosc ca gandul ca voi calatori cu avionul m-a facut sa nu plec foarte relaxata, drept pentru care in geanta mea gaseai masti, dezinfectat sub diverse forme, manusi, ochelari, sevetele umede si cate si mai cate.

Un lucru pe care nu l-am inteles nici inainte de a pleca si nici acum e legat de felul in care se mananca in avion, unde evident este obligatorie purtarea mastii.  Cand vine mancarea ai voie sa renunti la ea pe durata mesei. Ce se intampla daca cel de langa tine este infectat si  in acest timp tuseste spre tine?  Nu a reusit nimeni sa imi raspunda la aceasta intrebare.

Norocul meu a fost ca nu a trebui sa stau langa nimeni strain si calatoria cu avionul a fost fara probleme.

Acolo, pe insula, in afara de personalul hotelului, nu trebuia sa poarti masca. Vis! 

Insa, paradoxal, nu a fost cum ma asteptam. Nu a fost acea libertate la care visam, cel putin nu la inceput. Dupa ce atata timp am purtat masca pentru a ne proteja, sa o dai jos in incaperi cu alti oameni nu parea ceva foarte usor.

Recunosc ca nu m-am simtit confortabil sa merg la sala – care nu era foarte mare – fara masa si cineva sa fie la 2 metri de mine. M-am simtit vulnerabila.

Mama avea o vorba in copilaria mea, pe care o folosea foarte des – „Orice invat are si dezvat” – ceea ce s-a dovedit a fi perfect adevarat. Dupa cateva zile, am reusit sa ma relaxez si am petrecut o saptamana relaxanta la soare, la ocean, in liniste, cu mancare buna si cu oameni minunati alaturi.

Nu am facut poze asa cu obisnuiam in alte vacante, doar cateva care sa imi aminteasca de aceste momente frumoase. Am simtit sa ma deconectez de la Social Media, de lume, sa ma bucur de fiecare moment fara sa simt sa il imortalizez decat in suflet.

Cele cateva poze pe care le-am facut le impart cu voi, ca sa va dea energie in zilele mohorate pe care le-a adus ianuarie.

Va pup,

a