Cum am (re)descoperit Parisul

huawei p30 pro
1
De Andreea Raicu
24 apr. 2019

Parisul este unul dintre orasele mele preferate! Ador sa ma pierd in muzeele sale, iubesc bucataria frantuzeasca si pur si simplu ma simt acasa atunci cand ma plimb pe stradutele sale si ma umplu de energia sa indubitabil inconfundabila. Prin urmare, merg des la Paris.

Cu toate acestea, cea mai recenta vizita a mea in orasul luminilor a fost… altfel.

La invitatia celor de la Huawei, am dat o fuga pana la Paris pentru a fi prezenta la lansarea noii serii de smartphone-uri Huawei P30. Lasand la o parte faptul ca am ramas efectiv cu gura cascata cand am vazut ce poate sa faca acest telefon in materie de fotografie (mai multe despre asta mai jos), intreaga mea experienta cu orasul pe care pana nu demult consideram ca-l cunosc ca pe palma mainii mele a fost diferite decat de obicei.

Inarmata cu noul Huawei P30 Pro, nu ma mai saturam sa pozez toate locurile pe care le vizitam, pentru ca desi le-am mai fotografiat de atatea ori in toate excursiile mele de pana acum, niciodata nu am avut ocazia de a surprinde atat de clar si de fidel magia acestui oras, culorile sale extraordinare si modul cum parca renaste atunci cand se lasa seara.

Apropo de asta, trebuie sa recunosc ca motivul principal pentru care iubesc noul meu Huawei P30 Pro este faptul ca face poze noaptea. Si nu orice poze, ci unele aproape ireal de clare, de luminoase si de colorate. Nici nu e de mirare, avand in vedere ca este echipat cu un nou sistem Leica format din patru camera foto, care include o camera principal de 40MP cu senzor Huawei SuperSpectrum Sensor, o camera ultra-wide de 20MP, o camera telefoto de 8 MP, o camera Huawei Time-of-Flight, dar si o camera frontala de 32MP.

Daca unde-s doi puterea creste, imagineaza-ti ce se intampla cand ai patru.

Intr-una din seri am iesit la plimbare prin oras si am fotografiat Turnul Eiffel intr-un mod in care nu m-am gandit nicio secunda ca o pot face fara un aparat professional.

Pentru a testa toate aceste camere, am facut si primul meu shooting cu Alex Galmeanu cu telefonul in Paris, daca va puteti imagina asta. Marturiresc ca la inceput am fost sceptica, pentru ca nu-mi imaginam ca poti obtine rezultate profesioniste cu un… telefon, oricat de avansata ar fi tehnologia din spate. Eu eram obisnuita sa fiu in fata unor fotografi ce avea mereu obisnuitele camere si cat mai multe obiective masive si impunatoare. Trebuie sa recunosc ca rezultatele m-au cam dat pe spate, daca pot spune asa. Nu-mi venea sa cred ca ce vedeam pe ecranul telefonul este real…

Spuneti voi, nu sunt minunate pozele astea?

Ma bucur ca am avut sansa sa fac cunostinta cu acest telefon fix in orasul meu de suflet si ma bucur ca l-am avut ca partener minunat in captarea unor amintiri pe cat de frumoase, pe atat de fidele. Iar acum ca m-am intors acasa deja ma gandesc la cum sa profit mai mult de acest telefon care a uimit intr-adevar pe toata lumea, nu doar pe mine. Putinele mele  selfie-uri vor fi mult mai frumoase si mai clare, voi putea sa surprind cadre indepartate fara sa ma tem ca daca dau zoom stric complet calitatea pozei, iar noaptea nu va mai fi dusmanul autodeclarat al pozelor frumoase, ba dimpotriva!

Eu sunt inca perfectionista in unele aspecte si adesea refuzam sa fac o poza sau sa o postez pentru ca nu arata exact asa cum imi imaginam eu ca ar trebui sa arate. Huawei P30 Pro a invins pana si perfectionismului meu: pozele pe care le face sunt chiar mai frumoase decat ce vedem noi cu ochiul liber si asta nu e treaba usoara deloc, dragii mei. Fiti cu ochii pe pagina mea de Instagram si o sa gasiti acolo fructele colaborarii mele zilnice cu noua bijuterie tehnologica Huawei. Sunt sigura ca o sa va impresioneze  pentru ca pe mine una m-a impresionat si nu e usor sa faci asta.

Foto: Alex Galmeanu cu Huawei P30 Pro