Cum imi reinventez garderoba fara sa cumpar haine noi

1
De Andreea Raicu
27 oct. 2019

Daca in fiecare dimineata te proptesti in fata sifonierului si nimic nu te mai inspira, inseamna ca ai intrat intr-o rutina.

Ca sa iesi din ea, nu trebuie neaparat sa dai o tura prin magazine pentru haine noi, ci doar sa le trezesti la viata pe cele pe care le ai deja.

Shopping-ul e o solutie tentanta pentru cand simti ca nu ai cu ce sa te imbraci, dar nu e nici cea mai etica pentru planeta si nici cea mai prietenoasa cu portofelul. Iata ce fac eu atunci cand simt ca garderoba mea are nevoie de un mic wake-up call.

In primul rand, fac ordine

Atunci cand in sifonier sau in dressing e haos, e usor sa te simti coplesita si sa nu-ti mai placa nimic. In plus, in timpului reorganizarii pieselor, intotdeauna dau peste cate ceva interesant, pe care nici nu mai stiam ca-l am, pentru ca se pierduse in maldarul de haine. De asemenea, imi triez regulat hainele, iar pe cele pe care nu le-am purtat nici macar o data in ultimele trei luni, le donez. Un sifonier care da pe-afara imi provoaca anxietate si tocmai de-aia am impresia ca nimic nu mi se mai potriveste sau nu-mi mai place.

Apoi ma uit cu atentie la fiecare piesa in parte

E un pas foarte important pentru mine. Atunci cand le analizez cu atentie si incerc sa-mi amintesc ce m-a atras la ele atunci cand le-am cumparat, ori ma reindragostesc de ele si ma gandesc la noi moduri de a le purta, ori imi dau seama ca a fost vorba de decizie impulsiva, si atunci le pun deoparte pentru a le dona sau a le darui prietenelor mele.

Le organizez in tinute

De exemplu, de regula eu port adesea camasi simple cu fuste midi, blugi sau pantaloni tigareta. Pun deoparte piesele centrale ale tinutelor mele, pe care le port cel mai des, si apoi incerc sa le gasesc si celorlalte piese posibile variante de purtat. Asta e partea mea preferata, pentru ca imi da ocazia de a fi creativa din punct de vedere stilistic si de a le da o noua viata hainelor mele. De asemenea, imi place sa schimb macar o piesa din tinutele mele predilecte, pentru un efect-surpriza. De exemplu, daca de obicei port fusta midi cu camasa si pantofi cu toc, schimb scenariul si o port cu un hanorac cool si pantofi sport simpli.

Le spal pe toate cu Perwoll

Uneori ai impresia ca nu-ti mai place o anumita piesa vestimentara, dar de vina e faptul ca nu mai are acea culoare intensa de la inceput. Cand vreau sa-mi improspatez garderoba si sa simt ca mi-am cumparat haine noi, desi nu am facut-o, dau hainelor mele o noua viata cu ajutorul Perwoll. De exemplu, hanoracul din fotografia de mai sus e unul din preferatele mele. L-am purtat de nenumarate ori deja, dar si acum, de fiecare data cand il pun pe mine, arata ca nou. Nu e, e doar spalat cu Perwoll 🙂

In plus, pentru ca hainele spalate cu Perwoll arata atat de bine si rezista mai mult, ma pot bucura de ele vreme indelungata si le pot folosi in tot felul de tinute. N-ai zice ca un hanorac poate fi purtat si la o tinuta mai eleganta, dar tin sa te contrazic. Cand arata impecabil, nu ezit sa-i adaug o fusta din paiete si o pereche de tocuri si astfel sa obtin o tinuta de seara foarte chic.

Foto: Alex Rosieanu