Cum ma machiez de Anul Nou: 4 machiaje glam pe care le ador

machiaj de revelion
1
De Andreea Raicu
25 dec. 2018

Noaptea de Anul Nou e prilejul perfect pentru a uita un pic de machiajul natural si a realiza un look sofisticat, care sa-mi dea incredere si sa-mi puna in valoare trasaturile.

Recunosc ca in viata de zi cu zi abordez cel mai adesea machiajul lejer: imi place sa folosesc CC cream in loc de fond de ten, mascara si gloss simplu pe buze. Dar atunci cand merg la o petrecere imi place la nebunie sa ma aranjez, incepand de la tinuta si pana la par si machiaj.

Imi place sa pun accentul pe gene, imi doresc sa creez o baza impecabila folosind un fond de ten cu acoperire mare si incerc sa optez intotdeauna pentru stiluri de machiaj clasice, care se potrivesc oricarei tinute.

E important pentru mine sa-ti impartasesc faptul ca atunci cand gandesc un machiaj nu vreau ca aceasta sa ma transforme complet, sa-mi schimbe trasaturile – vreau sa-mi puna in valoare frumusetea naturala.

Acesta este si motivul pentru care eu nu prea cred in trenduri atunci cand vine vorba despre machiaj. Stiu ca circula pe Instagram tot felul de tendinte – unele chiar sunt interesante – insa raman la lookurile clasice si sofisticate, atemporale, care ma avantajeaza.

Vreau sa-ti prezint, asadar, patru tipuri de machiaje de petrecere pe care imi place sa le abordez de Revelion sau atunci cand merg la un eveniment.

Nude Glow

Ador acest tip de machiaj cu piele de portelan, care parca straluceste din interior, cu accent pe gene si buze nude. Mi se pare un look atat de „curat” – stiti ca imi place minimalismul – si in acelasi timp atat de feminin si seducator.

Produsul-cheie pentru a obtine un astfel de machiaj sunt genele false. Ti le recomand pe cele cu banda transparenta, pentru ca arata mai natural si sunt mai comod de purtat. Apoi, e clar ca ai nevoie de un fond de ten cu acoperire mare si de un iluminator cu subton auriu, aplicat pe punctele inalte ale fetei.

Aplica si un dermatograf alb sau bej pe linia lacrimala pentru a mari ochii si a accentua irisul.

Buze rosii & cat-eye

E un look atat de clasic si feminin, incat n-are cum sa nu-ti placa. Eu il abordez atunci cand nu stiu cum ma voi imbraca, pentru ca se potriveste aproape oricarei tinute de party.

E important sa detii un eyeliner lichid negru mat – ai grija sa fie foarte intens – si sa exersezi acel cat-eye care ne da tuturor batai de cap. Iti promit ca pana la urma iti va iesi. Trucul e sa „ridici” coltul extern al ochilui astfel incat sa creezi acel efect atragator de „ochi de pisica”. E un machiaj care pe mine ma face sa ma simt sexy instant.

Eu nu conturez linia inferioara a genelor, doar aplic mascara. Apoi, aplic un ruj rosu intens – fie mat, fie cremos (in ultima vreme imi place unul mat).

Smokey eyes

Bineinteles, pleoapele fumurii nu se vor demoda niciodata – smokey eyes este un machiaj de care nu ma pot satura si care, din nou, este foarte versatil, mai ales daca folosesti nuante neutre. Eu nu prea abordez un smokey-eye colorat, dar daca tu vrei ceva mai multa culoare, poti incerca.

Secretul e sa creezi o umbra intensa in pliul pleoapei si pe linia inferioara a genelor si sa blenduiesti bine culoarea, astfel incat fardul sa fie foarte difuzat. Creeaza un V in coltul extern al ochiului, astfel incat sa-l alungesti.

Glitter bomb

Party fara glitter nu se poate, fie ca aleg sa-l port pe haine sau pe pleoape! Iar in ultimul an optiunile de produse de machiaj cu glitter au devenit aproape coplesitoare: il vei gasi sub forma de pudra, suspendat in fard lichid sau cremos si chiar in glossurile pentru buze.

Adevarul e ca machiajele cu sclipici sunt cu adevarat spectaculoase si ma tenteaza enorm, mai ales in perioada Sarbatorilor. Cred ca modul meu preferat de a aplica glitterul este pe pleoape, pentru ca imi confera un aspect glam si diafan totodata, punand in valoare culoarea irisului!

Foto: