Fondurile de ten pe care le folosesc cel mai des

fonduri de ten
1
De Andreea Raicu
4 dec. 2018

Stii ce fond de ten ti se potriveste? Sau cum sa il alegi? Uneori acesta operatiune devine extrem de complicata. Hai sa-ti povestesc ce am folosit eu de-a lungul timpului. Poate te inspira. 

Imi place sa am fata cat mai luminoasa si cat mai putin incarcata. Am purtat atat de mult machiaj de-a lungul anilor, mai ales in perioada in care lucram in televiziune si aveam emisiuni zilnice, incat acum pielea mea vrea vacante cat mai des. 

Plus ca, in ultimii am, odata cu acceptarea mea, n-am mai simtit nevoia sa ma ascund atat de mult in spatele machiajului, ci am preferat sa-l folosesc doar pentru a-mi accentua anumite trasaturi. 

De a lungul timpului am testat incredibil de multe produse si m-am gandit sa va fac o lista cu ce mi-a placut si de ce. Azi voi trece in revista fondurile de ten pe care le folosesc cel mai des si care nu dispar niciodata din trusa mea de beauty. 

Estee Lauder Double Wear

165 lei, notino.ro

Il foloseam foarte des la emisiuni, pentru ca are o putere de acoperire foarte mare, fara sa incarce sau sa dea acel aspect inestetic de masca. Plus ca rezista pe piele incredibil de mult timp.

Nyx Total Control Drop 

69 lei, makeupshop.ro

In ultima vreme au inceput sa-mi placa fondurile se ten foarte usoare, fluide si care nu incarca deloc. Nyx este unul dintre ele. Se aplica usor, acopera incredibil de bine pentru un fond de ten atat de fluid si rezista pe fata mult timp.  Nu il simti si nici macar nu se vede ca ai fi machiata.

Lancome Teint Idole & Paris Berlin Le Fluide

179 lei, notino.ro

131 lei, tiltmakeup.com

Pe acestea doua as putea sa le incadrez in aceeasi categorie. Au o textura cremoasa, acopera foarte bine si rezista foarte bine in timp, mai ales daca sunt fixate cu pudra  libera. Imi place sa le folosesc seara, la filmari sau daca am uneori tenul mai obosit si simt nevoia sa ii dau un boost ca sa arate mai bine.

MAC Face & Body Foundation

203 lei, maccosmetics.ro

E minunat pentru ca e super light. E adevarat ca nu are o putere de acoperire foarte mare din prima, dar daca il aplici in staturi, vei obtine un rezultat care sunt sigura ca iti va placea: un ten luminos, uniform si cu un aspect hidratat. Iar pe corp arata genial. Uniformizeaza perfect, iar pielea arata superb chiar si cand e frig afara si sansele sa se usuce si sa se stranga cresc considerabil.

Erborian CC Cream

86 lei, sephora.ro

Erborian este compania coreeana care a inventat fondul de ten tip BB Cream si de cand am descoperit acest produs, in urma cu multi ani (in strainatate, pentru ca pe atunci nu exista in Romania), nu imi lipseste niciodata din kit. Nu, nu m-a platit nimeni sa ii fac reclama, doar ca imi place atat de mult incat vreau sa stie toata lumea de el. 🙂

Il folosesc in loc de fond de ten mai ales vara, pentru ca uniformizeaza, da luminozitate si pare ca nu ai nimic pe fata. E absolut minunat. Il pot folosi oricand: la sala, ziua la birou, in oras, la plaja, mai ales ca are SPF25. 

E important sa-ti alegi fondul de ten potrivit in functie de tipul de ten pe care-l ai. Eu am tenul mixt si acestea sunt optiunile care mi se potrivesc mie. Daca ai acelasi tip de ten, incearca-le si spune-mi ce rezultate ai obtinut. 

Dar mai important decat modul cum arata tenul este cat de hidratat si de ingrijit este. Pentru a afla ce fac eu, te invit sa cumperi cartea mea, Descopera-te, unde vorbesc despre ritualul meu complet de ingrijire. O poti gasi aici.

Foto: Alex Rosieanu