De ce am ales epilarea definitiva cu laser

epilare definitiva andreea raicu elos
1
De Andreea Raicu
1 iun. 2023

Viata mea a devenit mai usoara de cand am apelat la procedura de epilare definitiva cu laserul, asa ca m-am hotarat sa impartasesc cu tine experienta mea.

Acum ca a sosit sezonul cald, probabil ca ne gandim la diferite metode de a indeparta parul nedorit. Nu te simti nicicand mai increzatoare decat atunci cand pielea ta este fina si o poti arata fara rezerve in timp ce porti tinute feminine de vara.

Recunosc, mie imi place sa fiu mereu pregatita pentru a purta o rochie scurta sau pentru a merge la plaja, iar epilarea traditionala mi se parea o adevarata corvoada (cred ca orice femeie e de acord cu mine, fie ca face asta la salon sau acasa).

Atunci cand am aflat despre epilarea definitiva de la Elos Skin&Laser Center, mi-am dat seama ca e ceva ce imi doresc. Pur si simplu, gandul ca nu va mai fi nevoie sa indepartez cu regularitate parul nedorit mi s-a parut eliberator. Am o agenda foarte incarcata, viata mea e plina de intalniri, emisiuni TV si filmari, asa ca epilarea definitiva a devenit imediat foarte tentanta pentru mine. Am stat de vorba cu specialistii de la clinica Elos si am hotarat sa fac aceasta procedura. Pot sa-ti spun cu sinceritate ca pentru mine a fost cea mai buna decizie.

Ce este epilarea definitiva?

Dupa o documentare temeinica, am aflat ca epilarea definitiva este o procedura recomandata de medicii dermatologi. Atunci cand este efectuata de profesionisti, nu este in niciun fel daunatoare pentru piele sau pentru organism. Laserul este folosit pentru a distruge foliculii activi de par, astfel ca acesta sa fie indepartat definitiv. De asemenea, epilarea cu laser trateaza eficient foliculita si impiedica cresterea firelor de par pe sub piele, astfel incat sa te bucuri de piele fina si catifelata tot anul.

Cum a fost experienta mea de epilare definitiva la Elos Skin&Laser Center?

Cei de la Elos realizeaza epilarea definitiva cu un aparat performant, GentleMax Pro, care a fost creat pentru a realiza tratamente la cel mai inalt standard, reprezentand cel mai performat sistem de fotoepilare. Elos Skin&Laser Center se afla printre putinele clinici din Romania care au in portofoliu acest aparat, utilizat si recomandat de medicii dermatologi din intreaga lume.

Aparatul este o platforma complexa care integreaza puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de unda de 755 nanometri) si Nd:YAG (cu lungimea de unda de 1064 nanometri) si permite realizarea procedurii de epilare definitiva pentru toate fototipurile, de la piele alba, la piele inchisa la culoare.

Specialistii de la Elos mi-au explicat cum functioneaza aparatul de epilare definitiva GentleMax Pro: fasciculele de lumina emise de laser sunt livrate prin aplicatorul special, la care este atasat un distantier adaptat zonei tratate, urmand ca aceste fascicule sa fie absorbite de foliculul de par si transformate intr-o caldura puternica. Foliculul de par este distrus in urma cresterii temperaturii, fara ca tesuturile inconjuratoare sa fie afectate.

Eu incerc sa ma tin departe de procedurile dureroase, iar asta a fost singura mea teama: ca va fi o experienta dureroasa. Nu-ti pot spune ca nu simti nimic, insa disconfortul e destul de mic si 100% suportabil, mai ales ca aparatul performant GentleMax Pro de la Elos Skin&Laser Center foloseste sistemul patentat Dynamic Cooling Device(DCD) care pregateste pielea pentru tratament, pulverizand o pelicula fina de criogen pe stratul superior al pielii cu cateva milisecunde inainte de pulsul cu laser.

Din experienta mea iti pot spune ca vei vedea rezultate dupa doua saptamani de la sedinta de fotoepilare: aproximativ 30-60% dintre firele de par vor fi eliminate. Medicii dermatologi mi-au explicat ca de obicei sunt necesare 6 sedinte pentru eficienta maxima, insa in unele cazuri se poate prelungi cu maximum 2 sedinte. Frecventa tratamentului este impusa de zona tratata: frecventa minima este de 6 saptamani (pentru fata, axila si inghinal), iar cea maxima de pana la 12 saptamani (in cazul picioarelor).

Recomand epilarea cu laser?

Cu siguranta, din toata inima. Daca ai posibilitatea de a face aceasta procedura, iti recomand sa te programezi cat mai curand posibil, pentru ca iti va face viata mai usoara. Nu te vei mai chinui cu aparate de epilat, ceara sau lama de ras si vei fi mereu pregatita sa imbraci costumul de baie. Astfel, vei economisi timpul dedicat epilarii pentru a te bucura de momente de relaxare.

Te poti programa la clinica Elos Skin&Laser Center aici.

Foto: Alex Rosieanu