Pro si contra epilare definitiva. Cine poate apela la aceasta procedura si care sunt interdictiile

1
De Cristina Tudor
12 mai 2021

Se vorbeste tot mai mult in ultimii ani despre epilarea definitiva ca despre solutia-minune ca sa scapi de drumurile repetate la cosmetica, de stresul ca nu poti merge la plaja sau la bazinul de inot oricand vrei sau de foliculita atat de problematica.

Pentru multi costurile acestei proceduri reprezinta un impediment. Pentru altii insa nu pretul este problema, ci interdictiile. Am cautat sa aflu care sunt argumentele pro si contra epilare definitiva, cum ii este recomandata, cui ii este interzisa si de ce.

Pro si contra epilare definitiva – Ce presupune aceasta procedura si cui i se potriveste

Inainte de orice trebuie sa intelegem ca definitiv nu este acelasi lucru cu complet. Sunt oameni care se asteapta ca dupa cateva sedinte de epilare definitiva sa nu mai aiba de-a face niciodata cu acest concept. Doar ca lucrurile nu stau chiar asa, tocmai de aceea se vorbeste mereu si de sedintele de intretinere.

Apoi, nu poti scapa de parul nedorit intr-o singura sedinta pentru ca firele noastre de par se afla in diverse procese de crestere. Fiecare ciclu al unui fir de par cuprinde 3 etape: anagena – perioada de crestere activa, catagena – asa-numita perioada de hibernare si telogena – perioada de cadere a firului de par.

Laserul sau lumina intens pulsata actioneaza doar asupra firelor de par aflate in anagenul timpuriu, din acest moment este nevoie de mai multe sedinte de epilare. Practic, in ambele cazuri lumina este folosita ca sa incalzeasca si sa distruga foliculii de par si tocmai de aceea cele mai bune rezultate sunt obtinute asupra persoanelor cu pielea deschisa la culoare si firele de par mai inchise. Asta nu inseamna ca ceilalti, care nu indeplinim aceste conditii, nu putem beneficia de epilarea definitiva, ci doar ca e posibil sa avem nevoie de cateva sedinte in plus pentru rezultatele la care visam.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.