Descopera-te, cartea in care am lasat o bucatica din mine

descopera-te carte andreea raicu
1
De Andreea Raicu
10 oct. 2018

Sunt foarte fericita sa va anunt sa azi lansez cartea Descopera-te, un proiect la care am muncit mult in ultima vreme si in care am pus o parte din sufletul meu.

In urma cu 15 ani, o editura m-a contactat si mi-a propus sa scriu o carte. Am refuzat. Am considerat ca nu am trait destul de multe lucruri incat sa scriu o carte care ar putea sa aduca plus valoare celor care ar citi-o. M-am gandit ca daca va fi sa scriu o carte, se va intampla atunci cand voi fi pregatita. Si am avut dreptate.

In ultimii ani am trecut prin foarte multe experiente – despre multe dintre ele v-am mai povestit de-a lungul timpului, dar nu in foarte multe detalii. De data aceasta am simtit sa impartasesc cu voi toate lucrurile prin care am trecut atat la nivel fizic, cat si emotional pentru ca, trebuie sa recunosc, au fost o multime. 

 

Acest lucru si multitudinea de intrebari primite de la voi m-au facut sa imi doresc sa scriu acesta carte. Stiu, din proprie experienta, ca sunt momente cand ai nevoie de un suport, un sprijin sau chiar de cineva care sa te inspire, cineva pe care sa-l simti aproape.

Multa vreme viata mi-a fost ca un carusel de sentimente contradictorii

Am trait, la fel ca toata lumea probabil, momente de dezamagire si de neincredere, am pierdut clipe pretioase pe drumuri care nu duceau nicaieri, dar am si invatat lectii importante.

M-am infometat si m-am chinuit cu cele mai cumplite cure de slabire in calatoria mea in care cautam perfectiunea. M-am chinuit cat am putut, atat la interior, cat si in exterior.

Este incredibil cate lucruri se schimba atunci cand incepi sa-ti dai intalnire cu tine si sa te conectezi cu corpul tau: iti apar nenumarate cai, iar ambitiile, care deseori ne impovareaza fara sens si nu ne lasa sa vedem ce conteaza cu adevarat, incep treptat sa se topeasca.

Cartea Descopera-te este impartita in trei: sanatate, frumustete si dezvoltare personala.

In prima parte vei putea citi despre ce este cu adevarat important si cum ajungi sa ai un echilibru mancand ceea ce iti place.

Toate informatiile de aici vin din propria mea experienta cu alimentatia. Dupa ce m-am infometat, am testat toate dietele posibile si imposibile, am plans de foame si m-am frustrat, am ajuns intr-un final sa descopar ce mi se potriveste.

Vei descoperi diverse stiluri alimentare pe care le-am testat pana cand am ajuns la un echilibru. Fiecare dintre ele este discutat cu Ancuta Condurache, doctor in stiinte medicale, nutritie si boli metabolice. Tot la capitolul sanatate vorbesc despe importanta somului, sportului si hidratatrii.

Partea a doua a cartii este dedicata sectiunii beauty.

Frumusetea naturala, acceptarea trecerii timpului intr-un mod frumos, factori care ne influenteaza procesul de imbatranire si fricile mele sunt doar cateva dintre subiectele pe care le vei regasi in aceste pagini.

Ultima parte este despre dezvoltarea personala.

Un subiect extrem de important pentru cine isi doreste sa aiba o viata echilibrata, in care sa se bucure de ceea ce traieste, sa se cunoasca cu adevarat, sa invete sa se accepte si sa se iubeasa asa cum este, sa fie generos si empatic. Meditatia, metodele de mindfulness, recunostinta sunt doar cateva dintre lucrurile care ne ajuta sa traim linistit si in echilibru cu noi.

Vreau sa le multumesc tuturor celor care au crezut in acest proiect si care m-au ajutat sa il fac sa devina realitate. A fost o munca de echipa, in care fiecare a facut tot ce a stiut mai bine.

Project managers: Alina Gavrila si Sorin Tarau

Editor Coordonator: Adela Barbu

Tehnoredactare si Design: Eduard Constantin

Fotografiile cu mine au fost facute de Alexandru Rosieanu, iar cele cu retete de Marius Dragne.

Ma bucur ca Vichy, cu linia Slow Age, ni s-a alaturat, pentru ca este unul dintre marile branduri care a inteles cat de important este felul in care alegi sa traiesti.

De azi puteti gasi cartea pe shop.andreearaicu.ro, curteaveche.ro si in librarii. Pret: 59 de lei.

Foto: Alex Rosieanu