Descopera-te in 35 de zile. Ziua 13. Fii constient de felul in care mananci

fii constient de felul in care mananci
1
De Andreea Raicu
2 mart. 2019

Atunci cand esti constienta de ce mananci, stii ca e important sai fii atenta la ce ai in farfurie si sa mananci incet, savurand fiecare inghititura.

Sunt sigura ca te-ai intrebat cum este posibil sa iti fie foame dupa jumatate de ora dupa ce ai mancat sau sa simti nevoia sa rontai continuu.

Mie una mi s-a intamplat. De ce?

Imi aduc aminte ca stateam de vorba cu Anda Avramescu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice si prietena mea, care are grija de corpul meu, si imi spunea ca unul dintre lucrurile foarte importante pe care le discuta intr-o consultatie este felul in care pacientul mananca.

De ce mananci cand nu iti este foame si cum scapi de acest obicei

Ce vrea sa spuna este faptul ca atunci cand te asezi la masa (pentru ca acolo ar trebui sa mancam), atentia ta trebuie sa fie concentrata doar acolo. Este preferabil sa nu mai faci nimic altceva, sa nu vorbesti la telefon, sa nu iti citesti mailurile si nici sa te uiti la telefon sau sa stai pe Social Media.

Atata vreme cat faci altceva, informatia ca manaci nu mai ajunge la creier si din acest motiv iti este in continuare foame.

Fericirea trece prin stomac – Ce mananc atunci cand vreau sa ma simt mai bine

Stiu ca nu e usor, dar te invit sa devii constient de felul in care mananci, asa cum ai experimentat in ziua a patra. Daca ai uitat, te invit sa revezi filmul despre cum sa faci lucrurile constient. Chiar daca l-ai vazut si il stii, important este sa si faci ce-ti recomand acolo si uneori nu ne strica sa ne reamintim lucruri.

De abia astept sa aflu cum a fost prima ta masa in care nu ai mai facut nimic altceva.

Pofta buna.

Foto: Marius Dragne