E ziua mea si am un cadou pentru voi!

cadou andreea raicu
1
De Andreea Raicu
18 iul. 2020

Ultimele 12 luni din viata mea au fost tumultoase, pline de emotii si momente intense, pline de provocari care m-au facut sa ies de multe ori din zona de confort, dar m-am bucurat pentru ca stiu ca e singurul mod in care poti sa cresti, sa evoluezi si sa te dezvolti ca om.

Intotdeauna, de ziua mea, ma uit inapoi la anul care a trecut, la ce a insemnat pentru mine si la ce a adus. 

Si trebuie sa recunosc ca daca cel precedent mi s-a parut cel mai provocator din viata mea si m-am gandit ca nu se poate mai mult de atat, m-am inselat.

Poate cel care a trecut nu a fost atat de greu sau poate anduranta mea la momentele intense a crescut, nu stiu, dar stiu ca am trecut de la agonie la extaz, de la neputinta la determinare, de la confuzie la claritate.

A fost un an greu pentru toata lumea, pentru ca pandemia a adus atat de mult necunoscut, neliniste, confuzie, lipsa de directie. Cred ca a fost una dintre cele mai mai provocari la care am fost supusi cu totii si tocmai de aceea cred ca a fost un moment incredibil, cel putin pentru mine. Un moment de descoperire, un moment care a scos din fiecare dintre noi ce ne defineste cu adevarat pe fiecare, trasaturi pe care ori le-am uitat, ori le-am ascuns.

Pentru mine este extrem de important sa imi amintesc mereu ce a adus anul pe care l-am trait, sa inteleg ce am invatat si cu ce merg mai departe.

Inainte de a impartasi cu tine lectiile pe care le-am asimilat in acest an – in speranta ca te vor inspira sau te vor ajuta macar intr-o mica masura – vreau sa-ti mai spun si ca ti-am pregatit un mic cadou 🙂 Doar astazi, de ziua mea, toate produsele de pe shop.andreearaicu.ro au reducere de 15% (cu exceptia celor deja reduse).

Dar sa revenim la ce m-a povatuit destinul in acest an si cu ce merg mai departe!

Puterea de adaptare

Dawin spunea ca in momentele de criza nu supravietuiesc cei mai destepti si nici cei mai puternici, ci cei care se adapteaza. Si avea drepatate. Pandemia ne-a pus pe toti in situatii noi, toatal necunoscute, pe un drum incetosat, in care nu vedeai la 2 metri, dar stiai ca e important sa fii prezent si alert, pregatit sa gasesti solutii pentru ce ti se asterne in fata. M-am speriat al naibii cand a inceput acesta perioada si asta m-a blocat. In primele zile mi s-au derulat in cap doar scenarii negative in legatura cu firma si cu viata mea in general. Dar meditatia a fost salvarea mea, atat pentru starea mea interioara, cat si pentru business. N-a fost usor, dar am realizat cat de usor adaptabili suntem in situatii de criza. 

Recunostinta

Este ceva ce practic de multi ani, dar niciodata nu am facut-o ca in perioada pandemiei. Am devenit recunoscatoare pentru lucrurile mici pe care le consideram normale, dar care-mi fac viata mai frumoasa si mai usoara. Am fost recunoscatoare mie pentru lucrurile pe care le-am invatat cand am inceput calatoria catre mine in urma cu 8 ani, odata cu plecarea in India, care mi-a dat atat de multe lucruri care m-au ajutat sa ma adaptez situatiei.

Sunt recunoscatoare echipei mele. Ne-am mobilizat intr-un mod incredibil sa putem trece peste aceasta perioada grea si plina de necunoscut.

Forta interioara

Nu credeam ca un astfel de moment poate sa scoata la iveala atata forta, dar adevarul e ca niciodata nu suntem constienti de cat de multa forta e in interiorul nostru. Am realizat ca suntem atat de putenici si ca avem capacitatea sa facem orice. Si cand ai senzatia ca nu mai poti, atunci mai poti inca pe atat cat ai putut 😉

Rabdarea

E cel mai frecvent lucru pe care mi-l spun prietenii: “Rabdare!” Nu este trasatura mea cea mai dezvoltata, dar cu siguranta acum a urcat in top. Am invatat ca lucrurile nu se intampla cum si cand vreau eu, indiferent cat de mult as vrea asta, asa ca a trebuit sa ma adaptez 🙂

Relatii diferite

In mod ciudat pentru mine, am simtit sa stau mai mult cu mine, sa comunic mai putin, sa ma conectez cu mult mai putini oameni intr-un mod diferit. Spun ciudat pentru ca eu am fost mereu o fiinta extrem de sociala, cu o dorinta mare de a fi mereu cu oameni. Acum n-am mai simtit asta, iar cu cei cu care m-am conectat, am facut-o intr-un mod diferit, care mi-a bucurat inima mult mai mult.

Procesul terapeutic

Pentru cei care sunt in terapie, aceasta perioada a fost una propice pentru analiza. Stiu asta din experienta mea, dar si de la multi prieteni si terapeuti. A fost timp de introspectie, lucru interior si foarte multe descoperiri. Cred ca niciodata nu am avut parte de atat de multe momente de AHA cum s-a intamplat acum. Am descoperit atat de multe lucruri si piedici si la fiecare sedinta de terapie imi mai recapatam din libertate.

Pe langa puterea de adaptare, recunostinta, forta interioara, rabdare si relatiile traite intr-un mod diferit, am descoperit multe altele care sunt sigura ca ma ajuta in procesul de maturizare. 

Nu pot decat sa multumesc pentru acest an si pentru tot ce mi-a adus, niste daruri care mai fac mai libera, mai independenta si mai fericita. 

Ce imi doresc acum?

O luna de vacanta 🙂 dar deocamdata e un vis, asa ca pot continua sa visez pana cand mi se va indeplini dorinta.

Iti multumesc ca ai fost alaturi de mine in fiecare zi a acestui an greu si mi-ai dat energie, forta si incredere sa merg mai departe. 

Sunt recunoscatoare pentru tot ce am primit si de-abia stept sa vad ce va aduce anul urmator.

Foto: Alex Rosieanu