Nu am un iubit. Si sunt fericita.

1
De Andreea Raicu
24 nov. 2015

Vad in jur multe fete sau femei care sufera enorm pentru ca nu au o relatie.

Eu insami nu am un iubit si inteleg perfect dorinta de a fi cu cineva, de a imparti viata cu un om pe care sa il iubesti, dar ce nu mai inteleg acum e durerea care te impiedica sa iti traiesti viata in lipsa unui partener.

Ani de zile am asteptat un barbat care sa imi aduca fericirea. Ani de zile nu am trait asa cum mi-as fi dorit pentru ca aveam nevoie de un barbat care sa ma implineasca. Ani intregi am crezut ca e ceva in neregula cu mine cand nu eram intr-o relatie cu un barbat. Ani de zile am stat intr-o relatie toxica doar ca sa nu fiu singura in acesta societate “care te vrea intr-o relatie”.

Tu trebuie sa te iubesti pe tine

Pana intr-o zi. O zi in care am inteles ca nimeni nu poate sa-mi aduca fericirea daca eu nu o am, nimeni nu poate sa ma implineasca daca eu nu fac asta pentru mine, ca nimeni nu ma poate iubi inainte sa ma iubesc eu. Si chiar daca cineva vine sa faca toate astea, le va aduce intr-un loc care nu are baza si se vor risipi asa cum au venit. Pentru ca, in relatiile pe care le-am avut, chiar daca primeam tot ce aveam nevoie nu era de-ajuns pentru ca nimeni nu iti poate da ceea ce TU trebuie sa-ti dai.

Am inteles cat de important este “sa muncesti” sa ai o relatie buna cu tine. Sa iti placa sa petreci timp doar cu tine, sa te cunosti si sa faci lucrurile care iti plac, indiferent daca esti intr-o relatie sau nu.

Echilibrul este cel de care depind linistea noastra, implinirea si bucuria

“Unbalanced people have unbalanced relationships” (Oamenii dezechilibrati au relatii dezechilibrate) am auzit intr-un workshop. Am dat timpul inapoi si am inteles cat de adevat e acest lucru. Daca noi nu suntem echilibrati nici reatiile noastre nu pot fi asa.

In ultima vreme am tot fost intrebata daca, pentru ca gandesc asa, imi mai doresc totusi sa fiu intr-o relatie, daca imi doresc sa imi fac o families sau nu.

M-a mirat pentru ca nu am inteles de unde venea aceasta dilema.

Faptul ca ma simt bine cu mine nu inseamna nici pe departe ca nu imi doresc o relatie. Din contra.

Imi doresc o relatie cu care sa fiu fericita si nu am nevoie de o relatie care sa ma fac fericita! De fapt, asta e concluzia mea. Nu astept pe cineva care sa imi dea fericirea, ci mi-ar placea sa impart fericirea cu cineva. Pentru ca experienta imi spune ca a avea un iubit nu e sinonim cu a avea fericirea!