Pentru mine, Ana este un exemplu! Ea m-a invatat ca iti poti schimba viata in orice moment

iti poti schimba viata
1
De Andreea Raicu
26 ian. 2019

Am cunoscut-o pe Ana in urma cu opt ani si de atunci ma vad in mod regulat cu ea, cam de doua ori pe luna. Ea are grija ca unghiile mele sa arate mereu impecabil.

Ana are are o personalitate foarte putenica. S-a nascut in zodia leului, lucru pe care l-am simtit inainte sa mi-l spuna. E plina de viata si energie, uneori poate avea toane, alteori e sarcastica, dar este un om bun, cu care ma bucur sa ma vad de fiecare data. Radem mereu, glumim de toate prostiile si timpul trece repede.

A fost o perioada in care nu am mai simtit-o atat de plina de energie. Simteam ca ceva nu e ca de obicei. Nu mi-a povestit mai mult, doar ca poate e o pasa care va trece.

A trecut timpul si dintr-odata Ana s-a schimbat, a devenit alta persoana, si mai plina de viata si mai luminoasa si mai vesela, o evidenta pentru toata lumea. Parea ca plutea.

Ce intamplase in viata Anei? Ce era diferit?

Cu o bucurie debordanta, mi-a spus ca s-a inscris la facultatea de educatie fizica si sport. Lucru care recunosc ca m-a surprins, pentru ca am uitat sa iti spun ca Ana are 39 de ani, o familie frumoasa si un baiat mare, situatie care o tine ocupata de dimineata pana seara. Da, s-a inscris la facultate, alaturi de cei care tocmai au iesit de pe usile liceului, fara sa se gandeasca prea mult.

Ana a devenit studenta la 39 de ani, langa colegii ei de 19. Multa lume s-a uitat ciudat la ea, probabil ca multi au crezut ca a innebunit, altii ca e doar o toana de moment si ca va renunta repede.

Cand ai un serviciu de dimineata pana seara, o familie care are nevoie de tine si alte responsabilitati, nu mai stii ce sa faci sa gasesti un pic de timp pentru tine, nu mai stii ce sa faci ca sa te odihnesti.

6 carti pline de intelepciune care iti pot schimba viata

Ei bine, Ana a gasit acest timp.

In fiecare luna parca arata mai bine, parca inflorea, avea mai multa energie si parca zbura. Muncea si invata pentru sesiuni si era fericita pentru ca de fiecare data nu numai ca trecea examentele, dar le lua cu note mari si isi impresiona colegii.

Azi m-am vazut cu ea si am realizat ca mai are putin si termina facultatea inceputa in urma cu trei ani.
Daca i-a fost greu? Fara discutie.

Nu este usor sa mergi la facultate si sa ai mai degraba varsta profesorilor, dar sa fii in randul elevilor. Scepticismul si prejudecatile celor din jur nu sunt usor de infruntat. Insa Ana a reusit sa ii cucereasca din prima sesiune, cand au vazut cu totii cat de determinata este sa termine ce a inceput si sa se bucure de acesta perioada a facultatii.

Daca i-a placut? Enorm.

Satisfactiile pe care le-a avut au facut-o sa capete si mai multa incredere in ea, sa se cunoasca mult mai bine sa se respecte mult mai mult. Acum stie ca poate face orice.

„Cand ma uit in urma, nu imi vine sa cred. A fost o experienta extraordinara, care mi-a dat atat de multe, m-a facut sa simt ca traiesc din nou. Simteam ca viata mea se oprise, simteam ca ma sufoc daca nu fac ceva”, mi-a zis. Si a facut. 🙂

Pentru mine, Ana este exemplul ca se poate orice. Se poate sa iti schimbi viata in orice moment, sa fii cine vrei si sa faci ce vrei, DAR e nevoie sa ai curaj, sa muncesti, sa fii determinata, sa crezi si sa mergi in directia in care vrei, indiferent ce iti spun cei din jur.

Schimba-ti atitudinea si iti vei schimba viata

Poate parea o nebunie, o toana sa vrei sa iti schimbi viata la 40 de ani, dar e incredibil sa ai curajul sa o faci.

Aud femei de 40 de ani care s-au resemnat cu viata lor, desi nu le face fericite. Se gandesc ca s-a teminat, ca nu mai au ce face, ca e prea tarziu.

Niciodata nu e prea tarziu. Singurele lucruri de care ai nevoie sunt dorinta, incredere si determinarea de a ajunge acolo unde iti doresti.

Multi vor spune ca ai nevoie de o situatie financiara extraordinara pentru a reusi sa iti schimbi viata. Din nou, Ana este exemplul ca nu nu este asa.

Ce iti doresti sa faci? Ce te impiedica sa o faci? Gandeste-te la Ana si la reusita ei si sunt convinsa ca vei prinde curajul de care ai nevoie.

Bafta multa si de abia astept sa aud povestea ta, care poate ajuta alte femei sa isi schimbe viata.

Binele se intoarce si iti poate schimba viata radical

Foto: Arhiva personala