6 carti pline de intelepciune care iti pot schimba viata

1
De Alice Moisescu
22 nov. 2018

Intr-o carte buna poti gasi un univers intreg de intelepciune si cunoastere, un univers care iti poate imbogati propria viata in moduri profunde si nebanuite.

Printre cele mai apreciate si eficiente unelte de dezvoltare personala sunt cartile. Fiecare carte citita isi lasa amprenta in mintea ta, iar lectiile desprinse din ele parca te invaluie exact atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele.

Iata cateva bestsellere pline de intelepciune care iti pot schimba viata:

1. Educatie financiara

Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki – editura Curtea Veche, 24 lei

„Tata bogat, tata sarac” este una dintre cele mai importante carti in ceea ce priveste educatia financiara. Daca vei parcuge aceasta carte, vei invata tot ce trebuie sa stii despre bani, despre importanta acestora si despre felul in care trebuie sa te raportezi la ei.

O personalitate renumita in domeniul educatiei financiar, Robert Kiyosaki sintetizeaza toate informatiile in aceasta carte foarte importanta pentru dezvoltarea ta personala si, mai ales, pentru atingerea unei independente financiare.

2. Abilitati de lider

Cele 21 de legi supreme ale liderului – John C. Maxwell – Editura Amaltea, 37,05 lei

Milioane de oameni au fost si continua sa fie influentati in mod pozitiv de scriiturile lui John Maxwell. Un adevarat ghid al dezvoltarii personale, dar si un izvor de inspiratie, acest bestseller ne impartaseste perspectiva sa remarcabila referitoare la modul in care fiecare dintre noi ne putem atinge potentialul maxim, astfel incat sa ne schimbam viata in bine, dar si pe cea a celor din jurul nostru.

3. Apreciaza prezentul

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul – Robin S. Sharma – Editura Vidia, 37 lei

Bestseller apreciat in intreaga lume, „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul” va aduce un gram de fericire si de bogatie in viata ta, indiferent cine esti sau ce faci.

Cartea plina de intelepciune si de lectii de viata ne face sa privim viata prin ochii lui Julian Mantle, un avocat cu o cariera stralucitoare, care in urma unui moment de cumpana, este obligat sa isi infrunte propriile temeri si sa gaseasca raspunsuri la cele mai apasatoare intrebari ale vietii.

Parcurgand aceasta lectura, iti vei dezvolta gandirea, iti vei descoperi misiunea in viata si vei invata sa apreciezi momentul prezent cu adevarat si sa iti consolidezi relatiile cu cei dragi.

4. Sfaturi simple, dar eficiente

Invataturi Care Schimba Vieti – Marilee Adams – Editura Amaltea, 35,69 lei

Marilee Adams ne ofera cateva sfaturi simple. Sa nu ne pierdem niciodata curiozitatea. Sa ne punem intrebari permanent. Sa nu stam in expectativa, asteptand sa se schimbe ceva peste noapte, ci sa luam initiativa. Sa observam cu atentie tot ceea ce ni se intampla.

Sa nu judecam pe nimeni, ci sa invatam din toate cate ceva. Sa fim deschisi la minte, sa ne punem permanent doar acele intrebari care ne ajuta sa invatam, nu sa ne faca sa persistam in negativism, iritare si frustrare. Pentru ca, pana la urma, la asta se rezuma tot: sa ne schimbam in bine viata noastra si pe a celor din jur.

Foarte putine carti sunt cele care te pot ajuta sa iti schimba viata pe toate planurile, incepand cu cel profesional si terminand cu cel personal. Aceasta este una dintre ele.

5. Secretele succesului

Secretele succesului – Dale Carnagie – Editura Curtea Veche, 26,25 lei

Sfaturile lui Dale Carnagie iti arata cum sa devii un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faci complimente dezinteresate, cand e cazul sa te retragi dintr-o disputa, cum sa faci o buna impresie la prima intalnire, cat de important este zambetul in relatiile cu cei din jurul tau, de ce este recomandat sa admiti propriile greseli inainte de a le face reprosuri altora si multe, multe alte idei testate.

6. Ghid extraordinar pentru o viata mai buna

Calea. Secretele celor mai mari filosofi chinezi pentru o viata mai buna – Michael Puett, Christine Gross-Loh – Editura Litera, 23,92 lei

Suntem tentati sa credem ca, pentru a ne schimba viata, trebuie sa gandim la scara mare. Dar filosofii chinezi ar spune: nu uita sa gandesti si la scara mica. Incepem sa ne schimbam cu adevarat doar atunci cand facem mici modificari in modul in care traim. Lectiile inteleptilor antici alcatuiesc un ghid extraordinar pentru o viata mai buna.

Datorita lor vom descoperi ca ne putem cunoaste mai bine privind in afara, si nu in interiorul nostru; putem fi mai puternici manifestandu-ne mai retinut; ne putem construi relatii mai bune prin mici gesturi care conteaza. Iar excelenta o vom atinge prin ceea ce alegem sa facem, nu datorita abilitatilor cu care ne-am nascut.

Ideile lui Confucius, Mencius, Laozi, Zhuangzi sau Xunzi despre felul in care abordam lumea – cum ne raportam la altii, cum luam decizii, cum facem fata urcusurilor si coborasurilor vietii, cum incercam sa-i influentam pe ceilalti, cum alegem sa ne ducem viata – sunt la fel de relevante astazi cum erau acum doua mii de ani. De fapt, sunt mai relevante ca oricand.

Foto: Shutterstock.com