Salvador, o destinatie fascinanta

1
De Andreea Raicu
17 ian. 2014

Brazilia este tara cu cea lunga coasta din lume care insumeaza peste 7700 km. Ar fi imposibil sa nu gasesti pe aceasta suprafata o multime de zone foarte frumoase. Bahia este unul dintre locurile pe care n-ar trebui sa le ratati daca ajungeti in Brazilia. Asa ca am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura cand am ales sa merg in Salvador, Trancoso (un fel de Saint-Tropez al Americii de Sud), Praia do Espelho (una dintre cele mai frumoasa plaje ale Braziliei) si Caraíva.

Una dintre vizite a fost, dupa cum spuneam, in Salvador, capitala Bahiei, cel mai mare stat din Brazilia si unul dintre cele mai importante locuri in care se tine anual celebrul carnaval. Daca ati vedea cum se danseaza aici ati intelege ce spun. De la doi-trei ani fetitele sunt pe strada si-si unduiesc trupurile intr-un mod care parca te hipnotizeaza. Au niste miscari atat de naturale incat esti sigur ca s-au nascut cu ele in sange. Bahia este in acelasi timp locul de nastere al Braziliei. In anul 1500 portughezul Pedro Cabral ajungea pentru prima oara in Porto Seguro descoperind Brazilia.

Salvador este un oras vechi al carui centru istoric, Pelourinho, te poarta chiar in atmosfera secolului al XVII-lea. Stradute mici, pline cu magazine in care gasesti tot felul de lucruri traditionale, baruri, restaurante locale ale caror arome te invita sa intri chiar daca nu ti-e foame, teatre, biserici vechi sau locuri de repetitie pentru carnaval. Oamenii sunt veseli pe strazi si dornici sa intre in vorba chiar daca nu stiu limba pe care turistii o vorbesc. E o adevarata poveste, o atmosfera boema care te rupe de lumea reala. Mi-a adus aminte de serialul care a innebunit Romania imediat dupa Revolutie. Sunt convinsa ca va mai aduceti aminte de Sclava Isaura.