Simona Halep, un esec

1
De Andreea Raicu
2 iul. 2016

Traim in tara in care o singura greseala e suficienta cat sa darame ani de reusite! Simona Halep a intrat iar in colimatoriul presei pentru ca „nu s-a ridicat la asteptari”.

Dis de dimineata, la una dintre stratiile de radio aud o voce care mi spune ca are niste vesti foarte proaste sa ne dea. Tonul atat de grav al prezentatorului m-a intrigat si am ramas sa aud ce avea sa spus. Ma gandeam ca o sa aflu ceva de vreun cutremur care s-a mai produs prin Asia sau despre niste reglementari pe care le-ar fi dat Uniunea Europena si care ar fi produs mari schimbari in existenta noastra… sau chiar despre disparitia dintre noi a unei personalitati marcante.

E groaznic cum ne asumam victoriile in mod colectiv, iar greselile le vedem doar individuale

Dar ce sa vezi, lucrurile nu au stat nici pe departe asa.
Prezentatorul era extrem de revoltat de eliminarea Simonei Halep in primul tur din cadrul turneului de la Wimbledon. I-as fi inteles tristetea, dar nu si atitudinea extrem de agresiva si plina de sarcasm la adresa Simonei!
Efectiv iti dadea senzatia ca vorbeste despre o incapabila doar pentru ca a suferit aceasta infrangere. I s-a mai inmuiat tonul cand a citit ca Monica Niculescu a reusit sa isi invinga adversara si a trecut pe locul doi in timp ce Simona Halep este in cadere libera si a dezamagit pe toata lumea care isi pusese toate sperantele in ea.

O singura greseala sterge un an de succese

Nu m-am mirat insa pentru ca si in alte momente similare, presa a tavalit-o pana n-a mai putut. In ziare, Simona a fost tratata ca un sac de box in nenumarate randuri! De data asta am refuzat sa citesc, dar mi-au ajuns la urechi comentariile de la radio.

Asa a facut oare Simona Halep? Chiar e o sportiva de blamat? Jucatoarea care in ultimul an ne-a tinut lipiti cu ochii de televizor si ne-a facut sa fim mandri ca suntem romani. Jucatoarea care intr-un singur an a urcat atat de rapid in topul WTA ajungand numarul doi in lume si invingand adversare care au facut istorie ani de-a randul in tenisul mondial . Ea este cea care ne-a dezamagit? Pentru ca nu am mai castigat un meci? Pentru ca nu a mai avut rezultatele cu care ne-a obisnuit in ultima vreme? Asta ne da dreptul sa aruncam cu noroi intr-un om? Asta ii sterge toate meritele de pana acum?

Munceste ea pentru mandria noastra

Oare omul din spatele acelei voci s-a gandit care este motivul pentru care s-a intamplat asta? Oare oamenii care critica si sunt “extrem de dezamagiti” de rezultatele Simonei si-au pus vreo secunda problema ca ea nu este un robot? Ca este un om normal ca noi toti, cu momente mai bune si unele mai putin bune, un om care oboseste, care are nevoie de timp, un om care are sentimente si emotii, un om normal care mai si greseste?

O singura greseala transforma un invingator intr-un ratat? Asta il face tinta tuturor atacurilor? Ma intreb unde sunt oare compasiunea si dragostea pentru un om care doar cu cateva luni in urma ne aducea atat de multa bucurie in suflet. Asa de usor l-am transformat in bataie de joc pentru ca “nu s-a mai ridicat la nivelul asteptarilor?”

De cealalta parte a baricadei

Cu tristele constat ca renuntam la iubirea si aprecierea unui om atunci cand el nu mai indeplineste asteptarile noastre. As vrea sa va provoc sa va uitati si invers la situatie. Imaginati-va ca cei din jur va vor iubi si aprecia doar atunci cand veti face ceea ce vor ei. Cand ei vor conditiona iubirea, cand ei va vor oblige sa faceti cate ceva ca sa castigati aprecierea lor.

Dupa acest exercitiu, inchideti ochii si vedeti ce simtiti.

In ultimii ani, in toate calatoriile spirituale am invatat ca iubirea nu este conditionata. Iubirea este libera si frumoasa. Iubirea ne aduce bucurie, nu conditii, frica si evaluari.
De cand am inteles asta, viata a devenit mult mai frumoasa.

Simona Halep, eu te respect si apreciez indiferent de rezultatele pe care le ai. Eu respect munca si seriozitatea ta si ma bucur sau ma intristez alaturi de tine in toate momentele care iti aduc emotie atat tie cat si noua.
Esti minunata asa cum esti!