10 lucruri pe care sa nu le faci atunci cand esti deprimata

1
De Cristina Tudor
20 aug. 2018

Depresia dureaza si doare atat cat ii permiti tu. Poti sa o alungi treptat, renuntand la anumite obiceiuri despre care nici nu stii cat sunt de daunatoare.

Obisnuiam sa ma simt vinovata ca aleg sa fug de realitatea pe care o traim toti atunci cand am o perioada mai proasta. Ma suparam pe mine ca plec de acolo de unde nu ma simt bine in loc sa stau sa indur, ma acuzam ca sunt un copil pentru ca fac o pauza de la retelele de socializare – cu ce poate sa imi faca rau postarile unor oameni pe care nu ii cunosc?, si ma consideram o ignoranta pentru ca nu ma bag in discutii despre politica si viitorul tarii.

Poate ca inca ma mai incearca aceste sentimente, dar continui sa imi vad in treaba mea. Unii oameni se hranesc cu ceea ce altora le dauneaza psihic, asa ca tu trebuie sa fugi de genul asta.

Pentru tine, dar si pentru mine, am pregatit o lista cu 10 lucruri pe care sa eviti sa le faci atunci cand esti deprimata. Crede-ma ca functioneaza. Le-am testat pe pielea mea si mi-a fost mai bine.

1. Nu citi comentariile de pe retelele de socializare.

De obicei cand treci printr-o perioada de depresie este bine sa stai departe de Facebook, Instagram si chiar de Youtube. Abtine-te in special sa citesti comentariile pe care altii le lasa la anumite videoclipuri, piese sau filmulete pe care le urmaresti, dar si comentariile de la fotografiile sau postarile de pe Facebook si Instagram. Nu vei face altceva decat sa te incarci cu si mai multa energie negativa si te vei gandi “Ce viata frumoasa si usoara au altii”, cand stii de fapt ca realitatea virtuala este de cele mai multe ori inselatoare.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Shutterstock.com