20 de intrebari dificile pe care sa ti le pui daca vrei sa afli cine esti cu adevarat, la nivel profund, si sa-ti schimbi viata

1
De Cristiana Astefanoaiei
23 apr. 2024

Intotdeauna introspectia te va ajuta sa-ti atingi obiectivele.

Aceste intrebari iti permit sa determini unde esti, unde ai fost, unde intentionezi sa mergi si cum ti-au modelat aceste actiuni viata.

Te ajuta sa iti evaluezi viata si sa-ti deslusesti potentialul, dar si sa-ti gasesti scopul, aducand un echilibru in haosul care se naste in jur.

Noteaza-le in jurnalul tau si raspunde in scris, deoarece, cand pui pixul pe hartie, mintea ta va gasi exact raspunsurile pe care le cauti.

Daca nu ai rabdare sa scrii, acorda-ti cateva minute de meditatie, pune o melodie linistitoare pe fundal si gandeste-te la ele cu ochii inchisi, cat mai detasata de exterior.

5 intrebari despre prezent

Aceasta este o evaluare vitala. Viata este un cumul de experiente si fiecare are o lectie de ascultat. Exista intotdeauna ceva de invatat. Uneori, revelatia sau lectia poate fi intunecata, dar in cele din urma iese la lumina.

Unde sunt acum, in ce faza a vietii ma aflu?

Ce mi-a adus cea mai mare bucurie in ultima perioada, dar si cea mai mare provocare? Cum m-au modelat ele?

Practic suficient de mult autoingrijirea? Cum imi hranesc sufletul?

Ce ganduri pozitive am despre mine?

Sunt pregatita sa trec la nivelul urmator?

4 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a ierta pe cineva

Intrebari care iti spun ce iti doresti cu adevarat

Observa-ti raspunsurile si vei descoperi ca ele sunt interconectate. Versiunea ta actuala depinde de actiunile tale de pana acum, de modul in care te iubesti si cum gandesti despre tine. Daca esti pregatita sa mergi mai departe, actioneaza. Daca simti sa mai stai putin in prezent si sa inveti mai multe despre tine si viata ta, acorda-ti acest ragaz si foloseste ceea ce cunosti despre tine pentru a te dezvolta.

Pentru ce ma simt recunoscatoare?

De ce mi-e frica? Cum pot sa lucrez asupra acestor temeri?

Ce oportunitati am?

De ce as vrea sa ma eliberez?

Care este activitatea care imi aduce cea mai mare bucurie?

5 intrebari pentru a determina ce oameni ai in jur

Suntem fiinte sociale, iar prezenta celorlalti in viata noastra ne influenteaza alegerile. Analizeaza care sunt sentimentele tale reale pentru cei cu care ai cele mai multe interactiuni. Nu te gandi la ei si la emotiile lor, ci doar la cum te simti tu in aceste relatii. Ai putea sa te agati de o relatie toxica din cauza sperantei tulburi de schimbare din partea persoanei respective, ai putea lasa familia sa-ti incalce limitele pentru ca nu vrei sa pari egoista, ai putea cauta validare externa pentru a te simti bine. Sufletul tau stie deja raspunsurile.

Care sunt persoanele fara de care nu imi vad viitorul?

Care sunt acei oameni care daca ar disparea azi nu mi-ar afecta calitatea vietii?

Pentru ce persoane sunt recunoscatoare? Cand le-am spus ultima oara acest lucru?

Ce valoare aduce partenerul meu de viata in dezvoltarea mea?

Ce reprezint eu pentru persoana x? (prieteni, ruda, iubit, coleg, sef)

22 de intrebari pe care sa ti le pui pentru vindecarea copilului interior

Ce sa te intrebi pentru viitor

Straduieste-te sa fii cat mai sincera cu tine. Este ok sa nu ai acum toate raspunsurile. Poti sa revii asupra lor atunci cand te vei simti pregatita, dar nu le abandona. Abordeaza-le ca teme de gandire ce te vor ajuta sa evoluezi.

Care este sensul vietii? Care este scopul meu?

Ce pot schimba pentru a-mi sustine mai bine obiectivul?

Este aceasta directia in care vreau sa ma indrept?

Alegerile mele recente imi aduc fericirea?

Ce obiective ar trebui sa-mi stabilesc?

Asculta-ti intuitia in timp ce lucrezi la aceste intrebari. Fa din analiza lor o practica saptamanala si da-ti voie sa te razgandesti. Introspectia este ca un rau care curge, aducand mai multe ganduri si inspiratie in inima ta.

Foto: Freepik.com