4 adevaruri despre relatiile autentice

1
De Alice Papuc
14 feb. 2024

Astazi iti prezint 4 adevaruri (uneori greu de acceptat) despre relatiile autentice.

Desi cele mai multe instrumente de care dispunem se concentreaza pe reconectarea relatiei dintre doua persoane (fie ea de cuplu, de familie sau de prietenie), secretul este sa-ti indrepti privirea catre tine. Tu esti cea care detine controlul asupra vietii tale si asupra relatiilor pe care le ai cu cei din jurul tau. In continuare, iata 4 adevaruri despre relatiile autentice!

Totul incepe atunci cand te vindeci pe tine

Da, poate suna ca un cliseu, insa totul porneste din interiorul tau. Atunci cand nu esti bine cu tine insati, nu vei putea avea parte de relatii autentice si conexiuni puternice cu cei dragi. Ai nevoie de o relatie sanatoasa cu propria persoana, astfel incat sa dezvolti relatii armonioase cu cei din jur. Si trebuie sa te iubesti pe tine, astfel incat sa fii pregatita sa primesti si sa oferi, la randul tau, dragoste.

De asemenea, trebuie sa te cunosti si sa realizezi ce iti doresti cu adevarat. In Agenda 2024 vei gasi atat informatii amanuntite despre cum sa-ti faci o introspectie sincera pentru o intelegere profunda a propriilor nevoi si dorinte, dar si diverse modalitati si metode prin care poti sa te conectezi cu tine insati inainte de a te conecta cu ceilalti.

Pret special in Luna Iubirii, 107,95 lei, shop.andreearaicu.ro

Atunci cand nu esti bine cu tine insati, ai asteptari nerealiste de la cei din jurul tau

Cu cat esti mai deconectata de propria ta fiinta, cu atat vei cauta mai multa atentie din partea celor din jur. Fara sa realizezi, ei vor fi refugiul si salvarea ta. Nu ai intentii rele, insa ajungi sa pui mult prea multa presiune pe cei dragi tie. Chiar daca tot ceea ce iti doresti este sa simti ca ai pe cineva langa tine, ajungi sa-ti degradezi relatiile. Ai asteptari nerealiste ca ei sa fie mereu acolo pentru tine si sa-ti indeplineasca nevoile pe care tu nu stii cum sa le gestionezi.

Depresia se poate citi in ochi, potrivit unui nou studiu

Cu timpul, poti ajunge sa dezvolti resentimente

Cand vei realiza ca nimeni nu te salveaza, ca nu esti vazuta, auzita si iubita neconditionat, vei ajunge sa dezvolti, fara sa vrei, resentimente. Iar acest lucru iti va degrada si mai mult relatiile cu cei din jurul tau.

Aceste resentimente te vor insoti si vor fi asemenea unor fantome in relatiile tale. Va fi nevoie de multa munca astfel incat sa realizezi ca cei din jurul tau nu iti voiau raul, ci pur si simplu nu ti-au putut oferi ceea ce tu visai. In realitate, nici macar nu aveai nevoie de acele lucruri, ci doar sa arunci o privire in interiorul tau.

Partenerul tau nu este facut sa te completeze

In general, presiunea cea mai mare se resimte asupra relatiei de cuplu. Partenerul este privit drept un om care sa-ti completeze viata si care sa fie exact ceea ce ai tu nevoie.

Cu toate acestea, adevarul este ca partenerul tau e doar un om cu nevoi, dorinte si temeri, exact asa cum esti si tu. El nu e raspunzator pentru tine si nu poate completa ceea ce tu simti ca lipseste din viata ta. Chiar daca aceasta perspectiva poate parea romantica, partenerul doar te va acompania in viata, si NU te va completa.

Foto: Freepik.com