4 raspunsuri politicoase care vor dezarma imediat oamenii rautaciosi sau negativisti

raspunsuri politicoase
1
De Cristina Tudor
8 iun. 2019

Unor persoane chiar le place foarte mult sa nu fie de acord pentru niciun motiv si este greu sa nu reactionezi. Insa trebuie sa stii ca raspunsul tau le da puterea sa te raneasca si mai mult.

Este aproape imposibil sa ramai calma cand cineva este brusc nervos sau nepoliticos in preajma ta pentru absolut niciun motiv. Chiar si atunci cand facem greseli, acceptam sa fim corectati si nu sa ni se vorbeasca urat.

Cuvintele pot rani mai mult decat o sabie. Sunt lucruri asupra carora nu avem prea mult control. Unor persoane chiar le place foarte mult sa nu fie de acord pentru niciun motiv si este greu sa nu reactionezi. Insa trebuie sa stii ca raspunsul tau le da puterea sa te raneasca si mai mult.

Asadar, psihologii spun ca aceste 4 raspunsuri clare reusesc sa dezarmeze instantaneu o persoana nepoliticoasa/ nervoasa/ rautacioasa fara a fi nevoita sa fii rea si neintelegatoare la randul tau. Aminteste-ti, reactia ta defineste cine esti.

Cele 4 raspunsuri sunt:

1. „Multumesc”

Chiar daca acest raspuns pare sa fie un gest cu adevarat de baza, el este foarte puternic. Fiind nepoliticos cu cineva care, la randul sau, este nepoliticos cu tine, te va aduce la acelasi nivel cu acesta. Nu exista nicio diferenta intre voi doi. Asadar, nu ar trebui sa fii nepoliticoasa cu cineva care nu se poarta frumos cu tine. In schimb, multumeste-i pentru ce a spus. Acest gest il va lasa fara puterea de a continua sa te raneasca. Cand ii multumesti, ii intorci critica intr-un mod constructiv si ii arati ca nu te lasi influentata de negativitatea sa. Fii mai buna decat aceasta persoana.

2. „Ai dreptate”

Aceasta este cea mai rapida si, de asemenea, cea mai decenta cale, de a face pe cineva sa taca. Este mai bine sa ii spui ca esti de acord cu el decat sa te certi cu acesta si sa incerci sa demonstrezi punctul tau de vedere. Oamenii carora le place sa fie nepoliticosi cu altii nu sunt deschisi altor perspective. Asadar, indiferent de ce spui sau faci, acestia nu vor fi pregatiti sa asculte si nici nu vor inceta sa fie rautaciosi. Doar prefa-te ca ii intelegi punctul de vedere si mergi mai departe.

Sa vorbesti cu cineva care nu este dispus sa te asculte este ca si cum ai vorbi cu un zid.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Shutterstock.com