Oamenii de stiinta confirma: Cainii pot simti oamenii cu suflet rau

cainii simt oamenii cu suflet rau
1
De Cristina Tudor
29 mai 2019

In general, este un motiv bun sa nu ai incredere in nicio persoana care nu se poate apropia de cainele tau.

Potrivit oamenilor de stiinta, cainii observa oamenii care sunt toxici pentru stapanii lor si ii transforma intr-un dusman pentru ei.

Intr-un studiu publicat recent, cainii au fost reticenti in a lua gustari de la cineva care a refuzat sa ajute stapanii lor sa deschida un container. Este un lucru incredibil ca un caine sa isi aminteasca de ce s-a intamplat si sa ofere o astfel de atentie lucrurilor… insa ce se intampla atunci cand pur si simplu nu le place de o persoana pe care tocmai o intalnesc?

Exista mai multe explicatii posibile pentru aceasta situatie. Cea mai intalnita teorie este urmatoarea: cainii se folosesc de puterea incredibila a mirosului pentru a isi da seama de modificarile chimice din feromonii pe care oamenii ii emit, ceea ce ar insemna ca au intentii gresite.

Simturile exceptionale ale cainilor sunt deja folosite pentru a detecta droguri, potentiale bombe si chiar si cancerul, asadar nu ar trebui sa fie o surpriza pentru noi faptul ca aceste animale incredibile pot detecta modificarile chimice din corpul uman.

Atunci cand o persoana actioneaza agresiv, chimia creierului se schimba, iar cainii pot simti asta prin miros, determinandu-i astfel sa priveasca aceasta persoana ca pe o amenintare potentiala inainte ca stapanii sa perceapa amenintarea.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Shutterstock.com