Oamenii care au acest animal de companie traiesc mai mult, arata studiile

1
De Alice Papuc
24 oct. 2022

Este adevarat ca oamenii care au animale de companie duc o viata mai sanatoasa si traiesc mai mult? Daca da, cum este posibil acest lucru?

Studiile demonstreaza ca, intr-adevar, proprietarii de caini tind sa traiasca mai mult decat cei care nu detin caini. Mai mult, cercetarile arata ca cei care au catei isi revin mai repede in urma evenimentelor majore de sanatate.

Recuperarea in urma accidentelor

Studiile in domeniu releva faptul ca proprietarii de caini se recupereaza mai repede in urma unui eveniment major de sanatate, precum un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Pe tot procesul recuperarii, cainele tau va fi acolo, intotdeauna loial. Este un gand reconfortant.

Mai mult, proprietarii de caini sunt mai putin predispusi sa moara din cauza unui atac de cord sau din cauza unui accident vascular cerebral, in comparatie cu cei care nu traiesc alaturi de caini.

Oamenii de stiinta confirma: Cainii pot simti oamenii cu suflet rau

Un stil de viata mai activ

Viata alaturi de caini te ajuta sa fii mai activ, sa desfasori mai multe activitati pe parcursul zilei si sa petreci mai mult timp in aer liber. Astfel, ajungi sa faci mai multa miscare si iti este mai usor sa te mentii in forma. Cainele tau te va impinge sa iesiti la plimbare si sa va bucurati de vremea frumoasa. Iar in zilele racoroase, va veti juca impreuna, bucurandu-va de confortul propriei locuinte.

Stilul de viata activ si interactiunea cu amicul tau patruped iti va stimula productia de „hormoni ai fericirii”, precum oxitocina, serotonina si dopamina. Nivelul tau de stres va fi mai scazut si vei avea un sentiment de bunastare. Vei ajunge, la randul tau, sa iubesti iesirile alaturi de cainele tau si sa iti gasesti linistea in acestea.

Cum imbunatateste viata cainele, cel mai bun prieten al omului

Gestionarea anxietatii

Cainele te va ajuta in gestionarea anxietatii. Atunci cand ai un cel mai bun prieten atat de loial, iti va fi mai usor sa faci lucruri noi. Daca alegi sa mergi intr-un loc nou, cainele tau va fi fericit sa vina cu tine. Acest lucru te va ajuta sa te eliberezi de stres si de emotii negative. Este intotdeauna placut sa stii ca, oricat de grea a fost ziua ta, cineva drag te va astepta fericit acasa, gata sa petreaca timp cu tine.

20 de afirmatii puternice de auto-reflectie care aduc lumina in zilele intunecate de toamna

Concluzia

Oamenii de stiinta subliniaza ca proprietarii de caini tind sa traiasca mai mult decat cei care nu detin caini. Proprietarii de caini au o reducere de 24% a riscului de a muri din orice cauza. Iar stilul de viata activ este cu atat mai benefic pentru persoanele cardiace.

Foto: depositphotos.com