5 carti de educatie financiara pe care trebuie sa le citesti

1
De Alice Papuc
20 nov. 2023

Aceste carti sunt menite sa iti ofere lectii valoroase si sa te inspire in drumul tau spre succes.

Educatia financiara este esentiala pentru gestionarea eficienta a banilor si construirea unui viitor financiar prosper. Intr-o lume in care banii inca reprezinta un subiect tabu, aceste 5 carti de educatie financiara te vor ajuta sa obtii cunostinte importante despre investitii, active, buget si economisire.

„Tata bogat, tata sarac. Educatie financiara in familie” de Robert T. Kiyosaki

Aceasta carte clasica ofera o perspectiva diferita asupra educatiei financiare si a modului in care mentalitatea fata de bani poate influenta (sau nu) succesul financiar. Kiyosaki compara doua abordari diferite ale vietii financiare, prezentand principiile de baza ale investitiilor si ale construirii de active.

carti-de-educatie-financiara-tata-bogat-tata-sarac

50 lei, Carturesti

„Cel mai bogat om din Babilon. Secretele universale ale succesului” de George S. Clason

Publicata pentru prima data in 1926, cartea foloseste povesti antice pentru a transmite principii financiare esentiale. In centrul acestei lecturi se afla ideea potrivit careia este necesar ca “O parte din tot ce castigi sa-ti ramana tie!”. Astfel, autorul te invata cum sa economisesti si cum sa investesti intr-un mod intelept, oferind sfaturi practice si usor de aplicat in viata de zi cu zi.

Redusa la 20 lei, Litera

“De la idee la bani” de Napoleon Hill

De la idee la bani este cea mai cunoscuta lucrare publicata de Napoleon Hill si, totodata, una dintre cele mai bine vandute carti din toate timpurile. In esenta, aceasta expune 13 pasi necesari pentru imbogatire, autorul mizand pe o intreaga filosofie despre succes si prosperitate.

carti-de-educatie-financiara-napoleon-hill

50 lei, Carturesti

“Psihologia banilor. Lectii nemuritoare despre avutie, lacomie si fericire” de Morgan Housel

“Psihologia banilor” este o carte care exploreaza aspectele psihologice ale gestionarii banilor si investitiilor. Autorul analizeaza modul in care emotiile si comportamentele umane pot influenta deciziile financiare. Astfel, sunt oferite perspective valoroase pentru evitarea capcanelor obisnuite in viata de zi cu zi si pentru a scapa de stereotipul conform caruia succesul financiar este imposibil.

49 lei, Carturesti

“Secretele mintii de milionar” de Hart T. Eker

Autorul pleaca de la premisa conform careia “Nu lucrurile pe care le stim ne impiedica sa avem succes, ci lucrurile despre care avem o parere incorecta reprezinta cel mai mare obstacol“. Fiecare persoana are convingerile sale in ceea ce priveste banii, fie ca ne dam seama, fie ca nu. Potrivit autorului, modul in care gandim determina dimensiunea averii pe care o acumulam. Astfel, aceasta este o lectura care trateaza mai mult convingerile limitative legate de bani, respectiv acele obiceiuri de care trebuie sa scapi.

47 lei, Carturesti

 

Foto: freepik.com