5 efecte pozitive ale autoizolarii asupra relatiei de cuplu: Ce s-a schimbat in bine?

1
De Irina Constantin
13 sept. 2020

Fie ca erati impreuna de cateva luni sau de cativa ani, probabil ca perioada de autoizolare a reprezentat o incercare destul de dificila.

Ce se intampla cu relatia de cuplu dupa autoizolare? Este o intrebare des intalnita, atat in randul cercetatorilor, cat si in randul partenerilor. Acestia din urma evalueaza dinamica relatiei in care se afla, dupa o perioada petrecuta aproape non-stop alaturi de jumatatea lor.

Chiar daca unele cupluri au experimentat greutati si momente dificile, perioada de autoizolare a venit la pachet si cu beneficii subtile, simtite de foarte multe perechi.

Relatia de cuplu dupa autoizolare: 5 efecte benefice ale carantinei pentru parteneri

Mai putine distractii, mai mult timp de calitate impreuna

Iesiri cu grupul de prieteni, evenimente in oras, vizite la rude, diverse drumuri mai mult sau mai putin necesare… Toate acestea au disparut, pentru un timp, lasand mai mult spatiu pentru timp de calitate petrecut in cuplu.

3 declaratii de iubire care ascund, de fapt, codependenta in cuplu

Chiar daca iesirile si evenimentele nu reprezentau, inainte, ceva nociv, absenta acestora a incurajat timpul cu adevarat dedicat conexiunii intime. Astfel, majoritatea cuplurilor au redescoperit placerea unei seri de filme, petrecute acasa, pe canapea, alaturi de partener, precum si discutiile lungi si interesante in doi, fara distrageri.

Impartirea sarcinilor casnice a favorizat o relatie mai echilibrata

Daca, pana acum, doar unul dintre parteneri se ocupa de spalarea vaselor sau de curatenia generala, probabil ca autoizolarea v-a facut sa impartiti in mod egal aceste activitati.

Prin urmare, lucratul in echipa pentru un scop comun v-a facut sa simtiti o legatura mai puternica intre voi si sa va conectati, ajutandu-va reciproc. Toate aceste lucruri v-au ajutat, fara indoiala, sa aveti o relatie mai echilibrata decat inainte de pandemie.

Fiecare partener a simtit mai mult sprijin din partea celuilalt

Sustinerea reciproca in vreme de pandemie este esentiala. Atunci cand stii si simti ca perechea ta se afla mereu alaturi de tine, te asculta si iti ofera sprijin in zilele dificile, te simti mai calm, mai fericit si mai implinit in relatie.

Astfel, o mare parte din cupluri a resimtit, in aceasta perioada, o reconfirmare a faptului ca se afla intr-o relatie sanatoasa, bazata pe incredere, sustinere reciproca si incurajare.

Activitati comune si proiecte de mult uitate, readuse la viata

Mai stii cand ati stabilit, acum multi ani, ca veti reamenaja impreuna balconul si il veti transforma intr-o oaza de relaxare? Sau cand ati stabilit de comun acord ca veti invata sa cantati la chitara sau veti urmari toata seria Harry Potter impreuna? Probabil ca nu ati avut timp pentru toate aceste planuri, in mod normal.Acum, ca autoizolarea a fost impusa, probabil ca ati avut tot timpul din lume pentru a relua planurile vechi si hobby-urile comune, iar acest lucru nu v-a adus decat implinire si un plus de relaxare, in aceasta perioada dificila.

4 clisee toxice pe care le-ai invatat din cantecele de dragoste: Iti afecteaza viata amoroasa mai mult decat crezi

Mai mult sex!

Bineinteles ca sustinerea reciproca si proiectele comune v-au intarit relatia in vreme de pandemie, dar hai sa spunem lucrurilor pe nume. Cu siguranta, stand atat de mult in casa, relatiile voastre intime au devenit mai dese si, cel mai probabil, mai intense.Legatura intima dintre voi, neintrerupta de taskuri sau evenimente neasteptate, v-a ajutat, in mod clar, sa va imbunatatiti relatia. Nu ar fi rau sa pastrati acest obicei si dupa autoizolare!

Foto: Unsplash.com