5 lucruri care te imbatranesc sufleteste, fara ca tu sa realizezi

1
De Alice Papuc
7 iun. 2024

Acesta este semnul de care ai nevoie pentru a te pune pe primul plan si pentru a avea grija de sufletul tau!

Exista anumite lucruri pe care le faci si care te mentin intr-o stare de aparent “confort”, dar care nu fac decat sa te departeze de sinele tau autentic si de scopul tau in viata. Practic, ele sunt confortabile doar pentru ca iti sunt familiare. Teama de schimbare este puternica, insa atunci cand ai curaj sa faci un pas in fata si sa actionezi pentru tine, vei vedea cat de bine este sa te eliberezi de acele lucruri care te imbatranesc sufleteste si care te tin captiva intr-o realitate in care nu esti cu adevarat implinita.

Iata 5 lucruri care nu fac altceva decat sa te sece de energie si sa te imbatraneasca sufleteste!

Ramai la un job pe care il urasti

Este normal sa ai nevoie de un venit, insa nu trebuie sa ramai la un job pe care il urasti si de la care nu stii cum sa scapi mai repede. Poate ca nimeni nu-si iubeste jobul in fiecare minut, dar nici nu trebuie sa-l detesti din tot sufletul tau. Nu spun sa-ti dai demisia in aceasta secunda, insa iti recomand sa iti oferi putin timp in care sa te gandesti ce-ti doresti cu adevarat pentru viitorul tau.

Nu faci lucruri care sa te relaxeze

Orice carte pe care o citesti are legatura doar cu locul tau de munca. Nu urmaresti filme din care “nu poti invata ceva” si nu-ti oferi timp liber in care doar sa te relaxezi si sa uiti de toate. Chiar daca tu crezi ca esti productiva, realitatea este ca ai nevoie de timp liber si de un moment de respiro.

Cele mai bune lucruri pe care le-am facut pentru mine pentru a reduce stresul

Nu ai invatat sa spui “Nu”

Oricate lucruri ai de facut si oricat de epuizata esti, nu-ti oferi o pauza, ci continui sa spui “Da”, chiar si atunci cand tot ceea ce vrei sa spui este “Nu, multumesc”. Ii multumesti pe toti cei din jur, mai putin pe tine. Nu ai grija de energia ta si nu faci nimic din ceea ce iti bucura sufletul tie. Oricat de mult iti place sa-i vezi pe cei din jurul tau fericiti, ajungi sa te consumi pe tine.

Lipsa de activitate fizica

Poate parea greu de crezut, insa sedentarismul nu-ti afecteaza doar corpul, ci si mintea. Exercitiile fizice regulate contribuie la o stare de bine generala si la reducerea stresului, ajutandu-te sa te simti mai energica si mai tanara sufleteste.

4 experiente de viata pe care fiecare femeie ar trebui sa le traiasca

Izolarea sociala

Este bine sa petreci timp de una singura si sa te cunosti pe tine, insa nu neglija nici timpul de calitate petrecut alaturi de cei dragi, timp care iti hraneste sufletul. In cazul in care iti petreci tot timpul inchisa in casa, de una singura, vei ajunge sa experimentezi, inevitabil, sentimente de tristete si deznadejde. Gaseste echilibrul intre o viata sociala activa si timpul petrecut cu propria persoana, construind relatii autentice, bazate pe sentimente si respect – aceasta este calea catre o viata fericita.

Foto: Freepik.com