5 lucruri pe care trebuie sa le tii ascunse daca vrei sa fii fericita

1
De Maria Dima
31 mart. 2022

Unele lucruri trebuie tinute pentru tine.

Siguranta eleganta care vine din discretie

N-are rost sa umbli cu inima pe tava, cu programul expus pentru ca toata lumea sa vada, cu iubirea pe avizierul social. La ce folos? Dragii mei, daca cumva nu era clar pana acum cat de fragili suntem, poate asta e una dintre lectiile ce trebuie impregnate in memoria noastra colectiva.

Ca sa fii fericit, unele lucruri trebuie sa ramana private:

  • Viata personala

Nu zic sa devii o cutie ermetica de emotii. Nicidecum. Unele chestii sunt de o mie de ori mai savuroase daca sunt impartite cu prietenii.

Militez insa pentru niste limite de bun simt. Tu decizi care si cum sunt acelea. Asta este si ideea, viata ta e doar a ta si numai pe tine ar trebuie sa te intereseze niste lucruri.

agenda 2023 andreea raicu

Agenda Fericirii pentru 2023 by Andreea Raicu, 147 lei, shop.andreearaicu.ro

Cele mai dificile dovezi ale iubirii de sine pe care ti le datorezi zilnic

  • Statutul relatiei

Aici e cu dus si-intors. E normal sa vorbesti cu oamenii apropiati si sa le ceri sfaturi in caz de ceva, insa daca ai o problema cu partenerul tau, spune-i-o si lui. In fata. Incercati sa rezolvati treburile intre voi, fara sa se amestece familiile, colegii, vecinii etc.

Partea de la care nu trebuie niciodata sa te abati e asta: daca iubitul tau e o persoana toxica, abuziva, periculoasa in orice fel, chiar si contraindicat de narcisista, nu tine in tine toata suferinta si vorbeste cu cineva care te poate ajuta.

Polita de asigurare a inimii de care ai nevoie la orice varsta

  • Finantele

Cu cat stie lumea mai putine despre acest aspect, cu atat mai bine. Banii au darul de a scoate ce-i mai rau din oameni, asa ca mai bine sa nu atatam spiritele cu detalii ce pot fi pastrate numai pentru tine.

  • Problemele de familie

Raspunsul e deja in titlu, dar daca nu e destul de evident, situatiile de familie conteaza exclusiv pentru familia in cauza. Nu are sens sa oferi prea multe amanunte unor persoane care te pot ajuta prea putin, sau carora le pasa mai spre deloc.

Triaza-ti oamenii minutios de bine. Nu da sfoara-n tara doar pentru a fi placut sau inteles.

  • Visuri

Treaba e asa: ca visurile tale sa devina realitate, cel mai bine este sa le dai drumul in univers, nu? Nimeni nu zice nimic despre difuzarea lor la stiri sau pe social media.

De fiecare data cand vorbesc despre telurile mele cu cei din exterior, simt cum ma indepartez fizic de momentul implinirii lor. Iar asta se intampla chiar si avand cei mai buni oameni din lume de partea mea. Dezvaluirea visurilor ma face sa pun inca un strat gros de presiune pe umerii mei, mai ceva ca cele 9 cojoace de indoiala de sine pe care deja le purtam, vara/iarna.

Pana cand iti pui viata pe pauza?

Poate incerci si tu sa le tii pentru tine, sa le lasi sa creasca inauntrul tau si sa le pomenesti atunci cand sunt implinite sau macar cand ai un plan serios si esti capabila sa lasi in urma parerile altora sau nu le permiti sa te opreasca in vreun fel.

Foto: Unsplash.com