Polita de asigurare a inimii de care ai nevoie la orice varsta

1
De Maria Dima
18 iun. 2019

Cum ar suna o asigurare pe termen nelimitat al carei beneficiar exclusiv ar fi chiar inima ta? Ai compara oferte de la cei mai buni candidati, ai negocia la sange termenii si conditiile. Ai stii clar ce despagubiri sunt necesare in cazul unui “accident” in urma caruia ai ramane cu inima rupta.

O asemenea polita ar trebui sa fie flexibila si sa acopere orice eveniment survenit in timpul exercitarii atributiillor de serviciu. Acolo sunt o gramada de lucruri care ar putea sa-ti faca rau: invidii, comentarii rautacioase, oameni care ar face orice ca sa ajunga departe. Desigur, la locul de munca se nasc si multe povesti de dragoste, asa ca numai buna ar fi o asigurare a inimii.

Ar merge inclus, desigur, si traseul normal al angajatului inspre serviciu si inapoi. Daca te loveste dragostea in trafic sau in metrou, trebuie sa fii acoperita!

Ce trebuie sa faca titularul de contract?

Singurul lucru pe care tu, ca si titular al politei de asigurare pentru suflet, esti obligat sa-l faci este sa te asiguri ca nu este alt beneficiar al investitiilor tale sentimentale.

Indiferent de varsta, statut sau relatia in care esti, trebuie sa ai grija ca tot ce muncesti sa fie in beneficiul tau. Toate eforturile tale, compromisurile, visurile si planurile trebuie sa te aiba pe tine in prim plan.

Protocolul de securitate emotionala pe care l-am implementat dupa fiecare despartire dureroasa

De cate ori nu ai simtit ca dupa o despartire dureroasa nu ai mai ramas cu mare lucru? Ca persoana iubita a plecat cu tot? Nu ai primit de la el nici macar explicatii, scuze sau pareri de rau, dar ai ramas cu ale tale. Si ele nu mai valoreaza nimic acum.

De cate ori nu ai investit timp, bani si munca intr-o relatie care nu a dus nicaieri? Sau in persoane care nu meritau? Te-ai lasat pe tine pe ultimul loc. Ai abandonat pasiunile tale, ti-ai pus viata pe pauza sau ai schimbat-o pentru a face ca totul sa fie pe placul lui. Te-ai izolat de prieteni sau te-ai ascuns de familie.

Lucrurile pe care le inveti despre tine atunci cand suferi din iubire

Gandeste-te cum ar fi fost daca tot acel efort era directionat catre tine si dezvoltarea ta. Cat de diferita ar fi viata ta acum!

Cum procedezi in caz de dauna sentimentala?

Nicio polita de asigurare, oricat de riguroasa ar fi, nu te poate scuti de cate o suferinta, mai mica sau mai mare de-a lungul timpului. Adevarul este ca uneori o sa-ti fie teama, o sa intampini greutati si o sa existe riscuri.

Dragostea vine mereu cu cate un risc si fiecare relatie din viata ta aduce ceva nou. Nu le poti prevedea pe toate si nici nu e normal sa ai asemenea asteptari.

Indiferent ce se va intampla, trebuie sa te intorci la tine. Sa stii ca tu o sa fii bine, ca fericirea ta nu depinde de nimeni si ca o sa iesi cum trebuie din asta. Daunele care azi fac ravagii in sufletul tau o sa fie lectiile de maine. Lacrimile care par ca nu se mai opresc isi gasesc alinarea in zambetele ce o sa vina.

Principalele motive pentru care nu poti trece peste o despartire

Nimic nu o sa fie prea greu daca pastrezi in tine ideea ca tu esti responsabila de propria fericire si ca nimeni nu-ti poate lua asta.

Foto: Shutterstock.com