Cum sa rezolvi conflictele din cuplu cu blandete si iubire sincera

1
De Cristina Tudor
19 apr. 2024

Este extrem de frustrant sa simti ca partenerul nu te asculta. Multe cupluri fac greseala de a incerca sa vorbeasca unul peste altul in loc sa vorbeasca unul cu celalalt in timpul unui conflict.

Dar comunicarea reala si autentica nu se refera la cine poate tipa mai tare. Este vorba despre rezolvarea unei probleme, nu despre aprofundarea durerilor interioare si a frustrarilor cauzate de lipsa corecta a comunicarii in doi. Astfel, cum gestionezi sanatos o cearta cu iubitul sau sotul tau? Modul in care manageriezi un dezacord spune multe despre sentimentele tale fata de partener. Iar acest fapt este total reciproc, iar cateodata, chiar inconstient.

1. Aminteste-ti cat de mult il iubesti

Iubirea se invata, spun inteleptii budisti. De aceea, cand apare tensiune intre voi, iscata din diverse motive, adu-ti aminte ca il iubesti. De altfel, mai tii minte ce ai simtit in clipa in care te-a cerut de sotie sau cand i-ai intalnit privirea pentru prima data? Detaliile vor face mereu diferenta, chiar daca adesea sunt insesizabile. Iti mai aduci aminte cand ati cumparat casa visurilor voastre sau cand v-ati achizitionat verighetele din aur la pret avantajos? Detalii aici. Acestea au fost si sunt in continuare mici victorii realizate impreuna, care va definesc relatia. Daca impartiti aceleasi obiective, calatoria in doi va fi mai usoara, iar iubirea va inflori.

2. Nu tipa, ci invata sa comunici asertiv

Comunicarea este piatra de temelie a unor relatii sanatoase si de succes. Partenerii care comunica intre ei construiesc in timp increderea si respectul, cei doi stalpi pe care se bazeaza dragostea. Acestia inteleg, fiecare, cum gandeste si simte celalalt partener si stiu pe ce pedale dureroase sa nu apese. De aceea, vorbeste fara teama si cu curaj despre lucrurile care te deranjeaza sau anumite tabuuri aduse de voi din familie si copilarie. Faceti asta chiar si cand nu sunteti de acord. Este adevarat ca, atunci cand lucrurile se incalzesc, unei firi colerice ii este dificil sa-si pastreze calmul. Dar daca vrei sa rezolvi conflictul fara sa-ti ranesti partenerul, evita sa tipi si sa jignesti. Pentru a rezolva problema, raspundeti impreuna la urmatoarele intrebari:

Pe cine esti suparat?
De ce esti suparat?
Cum puteti rezolva conflictul?
Cum puteti preveni aceasta problema sa apara din nou?

Citeste continuarea pe divahair.ro.

Foto: depositphotos.com