Lucrurile pe care le inveti despre tine atunci cand suferi din iubire

1
De Ioana Marosan
10 iun. 2019

E o vorba veche care spune ca e mai bine sa iubesti si sa pierzi pe cineva, decat sa nu iubesti deloc. Suna ciudat, dar de ce e bine sa suferi din dragoste?

Este greu sa vindeci o inima ranita. Te simti lipsita de putere, nu-ti poti controla sentimentele, plangi la primele acorduri ale unei piese de dragoste… Chiar si micile sarcini zilnice ti se par un supliciu de neindurat.

Singura modalitate de a atrage dragostea in viata ta (in loc de durere si suferinta)

Insa exista si o parte pozitiva: experimentarea iubirii neimplinite te face un om mai bun, mai implinit spiritual. Uneori, este nevoie sa suferim ca sa intelegem mai bine cine suntem si ce cautam la partenerul ideal.

Iata mai jos cateva motive foarte reale pentru care e bine sa experimentezi suferinta din iubire:

Ai ocazia sa faci un pas in spate si sa analizezi lucrurile

Dupa ce intensitatea sentimentelor incepe sa scada poti sa reflectezi asupra relatiei, asupra ta, sa te gandesti la ce nu a mers bine, dar si la ce a functionat asa cum iti doreai. Este un moment propice ca sa te redescoperi, iar lectiile pe care le poti invata acum sunt foarte importante. 

Iti poti cimenta relatiile de prietenie

De fiecare data cand treci prin momente grele, prietenii iti sunt aproape. Chiar si atunci cand avansezi in varsta si iti gasesti partenerul perfect, nu vei uita niciodata acele momente in care prietenii ti-au fost aproape si te-au sustinut.

Te indragostesti numai de barbati inteligenti? Afla care e motivul!

Te poti pune pe primul plan

Atunci cad esti intr-o relatie, lucrezi in echipa pentru a atinge obiectivele comune ale cuplului, dar acum ca relatia s-a incheiat, primesti extraordinarul dar al egoismului. Te poti concentra in totalitate asupra planurilor si dorintelor tale. Este cel mai bun moment in care sa profiti de toate sansele pe care le ai.

Vei iesi mai puternica si mai rezistenta din asta

Atunci cand trebuie sa treci peste o despartire dureroasa, probabil ca nu vei uita niciodata noptile in care ai plans si durerea surda care te-a macinat. Dar, in acelasi timp, trebuie sa te bucuri si de faptul ca ai depasit acea perioada si acum esti mai puternica.

Inveti sa ierti

Este in regula sa te simti furioasa dupa o despartire, dar si cele mai intense sentimente se vor atenua cu trecerea timpului. In cele din urma, vei invata ca iertarea nu-l priveste neaparat pe celalalt, ci este vorba despre tine si despre fericirea ta. Abilitatea de a invata sa-i ierti pe cei care te-au ranit este un dar minunat, dar presupune mai intai sa fii ranita.

Dragostea intareste sufletul, in timp ce ura si tristetea il distrug

Devii mai empatica

Se numeste experienta universala. Cu totii patim asta la un moment dat, indiferent de varsta, experienta etc. Este o situatie umilitoare, dar ne transforma intr-un partener mai sensibil si empatic si ne imbogateste ca oameni.

Inveti despre ce ai nevoie cu adevarat

In adolescenta, cu totii ne facem portretul ideal al viitorului partener. Dupa o relatie, descoperi care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le aiba partenerul tau. O inima franta nu iti arata doar cine esti de fapt, ci si care sunt nevoile tale de la o relatie de dragoste.

Foto: Shutterstock.com