7 comentarii negative pe care sa le pastrezi doar pentru tine. Nu le spune niciodata oamenilor dragi

1
De Cristina Tudor
3 dec. 2022

Cand suntem suparati putem spune lucruri grele care ranesc destul de tare. Chiar si atunci cand nu crezi ceea ce spui poti rani pe cineva la care tii.

Cuvintele dor incredibil de mult mai ales cele spuse de cineva pe care il iubesti… asa ca limiteaza comentariile negative pe care le arunci fara sa iti dai seama atunci cand esti suparata, nervoasa, agitata sau stresata.

Odata ce ai spus un lucru, nu mai este cale de intoarcere. Nu il mai poti lua inapoi si nici nu poti face persoana de langa tine sa nu il auda. Iti poti cere scuze, insa acest gest nu reduce durerea si nu vindeca rana lasata. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa eviti sa faci comentarii negative.

Iata care sunt acele comentarii negative pe care psihologii ne sfatuiesc sa le pastram doar pentru noi:

1. „Te urasc”

Acesta este cel mai sfasietor comentariu dintre toate. Doua cuvinte atat de scurte, insa incredibil de dureroase. Ele sunt rostite in momentele in care exista furie pentru oamenii pe care ii iubesti. Daca le-ai spus, gandeste-te ca persoana care te-a auzit nu le va uita niciodata. Mai mult, nu va uita nici momentul in care le-ai rostit si cum ai facut-o sa se simta.

2. „Mi-as fi dorit sa nu faci parte din viata mea”

Toti cei care intra in viata ta vin cu un scop. Nimeni nu vine degeaba – multi vin pentru a iti oferi lectii de viata, pentru a iti fi sprijin, pentru a iti arata ce inseamna sa iubesti cu adevarat, pentru a te ghida sa devii o persoana mai buna. Chiar si atunci cand esti suparata, nu spune cuiva ca ti-ai dori sa nu faca parte din viata ta.

Rostind aceste cuvinte inseamna ca ti-ar fi mai bine fara lectiile de viata pe care le-ai invatat datorita persoanei careia te adresezi. In plus, poti indica faptul ca nici amintirile frumoase cu persoana respectiva nu conteaza.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com