7 semne ca incerci sa ii faci pe toti din jurul tau fericiti… si uiti de tine

1
De Cristina Tudor
16 oct. 2021

Sa incerci sa faci pe plac altor oameni inseamna sa traiesti viata ta pentru altcineva.

Este momentul sa preiei controlul, sa fii putin egoista, sa te pui pe primul loc si sa imbratisezi lucrurile pe care ti le doresti, sa fii mai fericita, sa cauti ce ai nevoie inainte de a iti mai faci griji pentru oricine altcineva.

Spune-mi daca nu este adevarat: clipa de clipa incerci sa ii faci pe altii fericiti si neglijezi nevoile tale. Faci asta pentru ca vrei ca oamenii sa te placa, vrei sa ii vezi cu zambetul pe buze, vrei sa aprobe ce faci sau ce spui.

Peste ani si ani vei ajunge sa regreti tot timpul pierdut incercand sa faci mai usoara viata altora. Te vei simti epuizata. De ce? Pentru ca tu nu ai timp pentru tine. Tu iti ignori propriile nevoi. Tu nu stii ce te face cu adevarat fericita.

Iata care sunt semnele ca incerci sa ii faci pe toti oamenii din jurul tau fericiti… dar uiti de tine:

1. Nu poti spune „Nu” altor oameni

Chiar si atunci cand vrei din tot sufletul sa spui „Nu”, tu ajungi sa spui „Da” – o parte din incapacitatea ta de a refuza provine din dorinta de a ajuta, insa o alta parte vine din dorinta de a fi acceptata.

2. Nu ai timp pentru a avea un hobby

Gandeste-te putin la modul in care iti petreci timpul liber. Ai vreo pasiune? Ai vreun hobby pe care il faci? Daca nu, atunci clar acesta este un semn ca nu ai timp pentru tine.

3. Simti ca ti-ai pierdut identitatea

Cand incerci mereu sa faci pe plac altor oameni, te poti simti ca si cum nu ai mai fi tu. Parca nu te mai cunosti. Scopurile si visurile tale sunt uitate sau amanate in mod continuu.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Pexels.com