8 semnale de alarma pe care nu ar trebui sa le ignori intr-o relatie

1
De Cristina Tudor
28 aug. 2021

Semnele de avertizare sunt semnale care indica faptul ca ceva nu este in regula, ca ar fi mai bine sa faci un pas in spate si sa mergi pe un alt drum.

Cand esti indragostita si ai fluturi in stomac iti vezi partenerul de cuplu ca persoana perfecta. Drept urmare, semnele evidente care indica faptul ca ceva este in neregula pot trece neobservate.

Semnalele de alarma sunt semnale care indica faptul ca ceva nu este in regula, ca ar fi mai bine sa faci un pas in spate si sa mergi pe un alt drum. Uneori, acestea sunt minore – insa extrem de importante. Alteori, insa, sunt uriase si ar trebui sa te faca sa te distantezi cat mai repede cu putinta.

De data aceasta ne vom indrepta atentia asupra semnalelor de alarma mai marunte – insa importante. Iata care sunt acestea:

1. Abuzul emotional si verbal

Abuzul emotional si verbal sunt semne de avertizare destul de importante. Relatiile sanatoase inseamna sprijinirea si incurajarea reciproca. Orice persoana care te invinovateste in mod constant ca tot ce este gresit se intampla din vina ta trebuie evitata.

2. Inconsistenta din partea lui

Relatiile sanatoase nu sunt un roller coaster. Comportamentul lipsit de consistenta inseamna ca fiabilitatea partenerului tau ar trebui pusa la indoiala. Perioadele lungi, fara niciun contact, sau incapacitatea de a isi respecta promisiunile sunt toate semne pe care ar trebui sa le iei in calcul. Iti doresti langa tine o persoana care nu stie ce vrea?

3. Posesivitate

Posesivitatea poate fi frumoasa, dar si nesanatoasa. Putina gelozie din cand in cand poate fi un lucru bun. Insa daca se enerveaza si este ostil, atunci clar astfel de momente ar trebui sa fie un semn de avertizare pentru tine. S-ar putea sa incerce sa te controleze, ceea ce este complet gresit.

4. Se joaca cu mintea ta

In engleza exista o denumire pentru astfel de actiuni: „gaslighting” – si inseamna ca iti neaga realitatea. Tu te poti simti dezorientata pana in punctul in care iti pui la indoiala intuitia si emotiile.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Pexels.com