9 lectii dureroase despre iubire care te vor salva la momentul potrivit

1
De Maria Dima
9 iun. 2020

V-ati gandit vreodata la viata ca un joc video? Cu diferite niveluri la care te chinui sa ajungi, obstacole de intensitate graduala prin care treci in drumul tau din copilarie pana la maturitate? Cu lectiile pe care le strangi ca pe niste puncte si pe care te bucuri sa le folosesti atunci cand iti e mai greu?

Indiferent cat de intunecate sau grele sunt unele lectii ce vin din iubire, ele inca sunt valoroase. Avem nevoie de ele pentru a ajunge la nivelul urmator.

Unele sunt necesare pentru supravietuire, pe cand altele pentru dezvoltare si expansiune sufleteasca.

Cateodata, ai nevoie de o singura lectie invatata bine ca sa iei nota de trecere la materia emotiei care te chinuie cel mai mult. Si in unele dati, nu ai sa te mai multumesti cu o nota si o apreciere maxima, pentru ca acum stii ca le meriti.

Incredere, curaj, recunostinta: Beneficiile nesperate ale esecurilor care m-au format

Adevaruri care vorbesc despre partea intunecata a unor iubiri

Despre mine, sa aflati ca nu sunt cine stie ce optimist innascut, care mereu vede jumatatile pline ale paharelor si/sau oamenilor. Dimpotriva, mereu mi-a fost mai usor sa ma incred in partile negative. Pe ele ma puteam baza oricand, in timp ce bunatatea era o chestie variabila.

De asta mi se aprind antenele ori de cate ori vine vorba de un adevar trantit cu putere la usa inimii mele, pentru ca sunt constienta ca, odata ce-l invat, am sa stiu exact de ce trebuie sa ma feresc.

Oamenii se indragostesc de 3 ori in viata, de fiecare data din alt motiv

Mai-mult-ca-perfectele povesti de dragoste nu exista, dar adevaruri care vorbesc despre partea intunecata a unor iubiri sunt cu duiumul. Am adunat mai jos o lista care sper sa va ajute:
  • Puterea intr-o relatie apartine celui caruia ii pasa mai putin – suntem sclavii dorintelor sau slabiciunilor noastre.
  • Nu-i poti schimba pe cei din jur, indiferent cata nevoie au de asta – tot ce poti face este sa te schimbi pe tine. Nu trebuie sa le arati calea, ci sa fii tu calea (greu, nu?).
  • Ciudateniile simpatice de azi pot deveni usor defectele majore de maine – fii atenta la semnele de la inceputul unei relatii.
  • Logica ta imbatabila nu o sa te ajute deloc la iubire, dating sau relatii – ai nevoie de empatie, vulnerabilitate si sinceritate pentru ele.
  • Toata lumea devine putin mai prostuta atunci cand se indragosteste – facem greseli, ne grabim, ne mintim si ajungem in situatii neplacute.
  • Nimeni nu e special – omul e doar unul dintre cele 10 milioane de specii de pe planeta. Noi cei de azi umblam pe pamant doar de vreo 200.000 de ani, pe cand homo erectus a supravietuit cam 1.5 milioane de ani.
  • Nu trebuie sa spui DA la orice sau oricui – cunoaste-ti si pastreaza-ti valoarea pentru cine merita cu adevarat. Nu datorezi nimic nimanui.
  • Tradarea face parte din viata – la un moment dat, intr-un fel sau altul, o sa treci prin asta si, cel mai probabil, o sa vina din partea oamenilor la care tii cel mai mult.
  • Ca si fericirea, tristetea e temporara – trebuie sa apartii momentului, si tie insati. Nu te agata de trecut, de oameni sau obiecte. Iarta si mergi mai departe, nu ai timp pentru altceva.

Foto: Unsplash.com