9 lucruri pe care femeile care se respecta nu ar trebui sa le accepte intr-o relatie

ce sa nu accepti intr-o relatie
1
De Cristina Tudor
26 sept. 2018

Nu trebuie sa te sacrifici pentru iubire. Nu trebuie sa renunti la pasiunile tale, prieteniile tale, viata ta, pentru un barbat.

O relatie sanatoasa trebuie sa te completeze si sa te imbogeasca, nu sa te limiteze. Nu trebuie sa te schimbi, sa te cioplesti si sa faci mica pentru nimeni, cu atat mai putin pentru cel de langa tine. E important sa fii tu insati, sa crezi in continuare in adevarurile tale si sa nu-ti fie frica sa ceri ceea ce meriti sa primesti. Renuntant la identitatea ta pentru altcineva nu va face decat sa-ti distruga stima de sine si respectul pe care-l ai pentru tine ca om.

Meriti iubire exact asa cum esti. Nu trebuie sa modifici nimic la tine, sa dovedesti nimic nimanui. Trebuie doar sa fii tu insati.

Iata care sunt lucrurile la care nu ar trebui niciodata sa renunti intr-o relatie.

Identitatea ta

E important sa stii ca esti minunata. Poate crezi ca nu esti suficient de buna, dar nu te subestima, nu subestima ceea ce poti deveni daca te dezvolti dupa propriile reguli. Vrei sa fii cu cineva care te apreciaza asa cum esti, cu tot cu imperfectiunile tale. Vrei sa fii cu cineva care te vede cu adevarat si care te doreste exact pentru ca esti asa cum esti.

Dreptul de a lua propriile decizii

Fa ce crezi ca e mai bine pentru tine, nu renunta niciodata la acest drept. Sigur ca e important sa faci compromisuri in relatii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa refuzi sa te mai pui pe primul loc. Daruieste atunci cand trebuie, dar nu te lasa folosita. Nu lasa pe altcineva sa-ti controleze fericirea. Ghideaza-te dupa propriile instincte, ele iti vor spune care e calea pe care trebuie sa o urmezi.

Dreptul de a alege pe cine primesti in viata ta

O relatie care-ti restrictioneaza accesul la persoane importante pentru tine, precum familia sau prietenii, si te inchide intr-un castel de clestar, nu merita. E timpul sa te eliberezi. Un partener care face asta e manipulator, posesiv si obsedat si ceea ce simte el nu e iubire adevarata.

Libertatea de a spune ce simti

Impartasirea gandurilor si emotiilor cu sinceritate si integritate este cruciala in orice relatie. Vrei sa fii auzita si inteleasa. Vrei sa fii autentica si sa impartasesti cu cel de langa tine tot ce simti si crezi. Daca ajungi sa n-o mai faci, fie din teama ca il vei supara sau ca nu te va intelege, e timpul sa pleci.

Imaginea de sine si acceptarea

Daca simti ca trebuie sa schimbi felul cum arati pentru a castiga iubirea cuiva, esti pe o cale gresita. O astfel de decizie trebuie sa vina de la tine si pentru tine – pentru sanatatea si bunastarea ta emotionala, nu pentru altcineva. Societatea te preseaza sa arati intr-un anume fel, spunandu-ti ca doar asa meriti iubire, dar nu e adevarat, nu te lasa pacalita. Acceptat-ti corpul asa cum e si fii confortabila in propria piele. Barbatul care te merita va fi cel care te va iubi cu totul, fara sa-si doreasca sa schimbi nimic.

Chimia, compatibilitatea si comunicarea

Nu conteaza cat de simpatic, educat si de succes e partenerul tau. Daca nu simti fluturi in stomac atunci cand esti cu el, lucrurile nu se vor lega. De asemenea, e important sa fiti compatibili pe teme de moralitate si etica, sa aveti aceleasi valori si credinte – doar asa veti putea construi o relatie solida. Comunicarea e si ea foarte importanta. Mai presus de ce se vede in exterior, trebuie sa va bucurati unul de compania celuilalt si sa vorbiti deschis.

Pacea interioara si bucuria

Nu lasa pe nimeni sa-ti fure starea de bine. Trebuie sa fii libera sa faci tot ce-ti aduce bucurie si liniste, tot ce te face sa te simti implinita. Nu e nimic mai rau decat sa-ti dai seama ca ti-ai petrecut o buna parte din viata trainand dupa regulile altcuiva, mereu pasind pe varfuri, temandu-te sa nu deranjezi cu propriile dorinte si nevoi.

Sperantele pe care le nutresti pentru viitor

Urmeaza drumul care are sens pentru tine si fii sincera cu tine in primul rand. Respecta-ti visele si nu trai o viata urmandu-le pe ale altcuiva. O sa sfarsesti in depresie si plina de resentimente. Telurile tale conteaza, asa ca asigura-te ca i le comunici celui de langa tine tare si raspicat.

Asteptarile pe care le ai de la el

Un barbat care nu-si respecta promisiunile e un barbat fara coloana vertebrala. Face ce a spus ca va face? Daca te dezamageste constant si exista o discrepanta prea mare intre ce spune si cum se comporta, pleaca. Locul tau nu e acolo.

Foto: Shutterstock.com