9 trasaturi pe care femeile cu adevarat mature le cauta la partenerul lor

1
De Alice Moisescu
10 mart. 2019

Poate nu ne place sa recunoastem, dar toate avem o lista secreta de calitati pe care speram sa le gasim la barbatul alaturi de care ne vom petrece viata. Insa adevarul este ca nu toate aceste calitati dupa care tanjim ne aduc fericirea promisa.

E foarte adevarat ca preferintele noastre se schimba in functie de varsta. Poate la 20 de ani primeaza fizicul unui barbat, la 25 incepem sa cautam stabilitate, iar la 30 avem deja o idee despre nevoile noastre in iubire, astfel ca lista aceea devine din ce in ce mai precisa.

Orice femeie este atrasa de tipul „misterios” si „bad boy”, insa atunci cand ajungi la adevarata maturitate, iti dai seama ca sufletul tau are nevoie, de fapt, de mai mult echilibru decat de doze continue de soc si adrenalina.

Top 4 cei mai buni soti ai zodiacului: Ei sunt barbatii adevarati de care ai nevoie in viata ta

Asadar, care sunt acele trasaturi pe care femeile mature le cauta la barbatul alaturi de care vor sa construiasca o familie?

1. Stabilitate emotionala

Femeile da, cauta stabilitate emotionala. Daca un barbat are stari intense si contradictorii, daca este in permanenta in conflict cu altii, daca trece de la o stare la alta… cel mai probabil nu este stabil emotional, iar femeile mature fug de astfel de barbati.

2. Bunatate

Da, poate suna a cliseu, insa femeile cauta bunatate in barbatul lor. Cauta un suflet bun. Ii pasa de altii? Ii ajuta pe cei care au nevoie sa fie ajutati? Iubeste animalele? Dar copiii? Cam asa poate fi definita bunatatea, empatia…

3. Loialitate

Si nu vorbim doar de loialitatea fata de partenera, ci de loialitate in general, fata de oameni, de familie, de principiile si convingerile sale. Un partener loial nu isi incalca cuvantul si nu tradeaza.

Cele 15 lucruri pe care le fac doar barbatii fideli

4. Minte deschisa

Cunoasteti acele persoane care privesc doar intr-o directie si refuza sa vada si o alta perspectiva? Care nu accepta sa fie contrazisi si care cred ca ce spun ele reprezinta adevarul suprem? Care nu accepta puncte de vedere diferite? Un barbat trebuie sa aiba maturitatea de a recunoaste ca nu are mereu dreptate, ca poate invata mereu lucruri noi etc.

5. Siguranta

Femeile au nevoie de barbati responsabili, de barbati cu care sa imparta grijile cotidiene, cele ale casei, ale cresterii copiilor si orice tine de viata de cuplu. Au nevoie sa stie ca pot conta pe partenerii lor, ca pot fi sprijinite sau ajutate atunci cand au nevoie. Vor alaturi un partener care sa fie o prezenta activa si utila in viata lor.

6. Iubire

Cel mai important lucru pe care si-l doresc femeile este iubirea. Femeile se simt iubite atunci cand stiu ca sunt pe primul loc in viata partenerului lor. Atunci cand simt ca pentru partener fericirea lor este importanta.

7. Intimitate

Femeile iubesc sexul, insa intr-o maniera diferita fata de barbati. Ele simt placerea atunci cand se conecteaza la cel mai intim nivel cu partenerul lor, iar asta implica si emotii, sentimente. Femeile pot avea o viata sexuala excelenta atunci cand comunica in mod eficient cu partenerul lor, cand sunt ascultate sau apreciate.

8. Apreciere

O femeie se simte de milioane atunci cand iubitul ei ii spune ca este frumoasa chiar si in momentele in care nu are timp sa se aranjeze, cand este suparata sau nu se simte bine. De asemenea, va iubi la nebunie un barbat care stie sa aprecieze eforturile pe care ea le face zi de zi – de altfel, aprecierea trebuie sa fie reciproca.

9. Implicare

Femeile vor parteneri carora sa le pese. Care nu sunt nici pe departe perfecti, dar care se straduiesc sa devina mai buni. Care nu au neaparat planificat in detaliu viitorul sau fiecare etapa a vietii, dar care muncesc cu entuziasm si hotarare. Si, desigur, orice femeie isi doreste un barbat 100% implicat in relatia cu ea, dispus sa depaseasca orice obstacol in numele iubirii.

Vulnerabilitate sau duritate? Ce ne atrage cu adevarat la un barbat?

Foto: Shutterstock.com