Accepta furtunile din viata ta. Dupa ele apare cel mai frumos curcubeu

1
De Cristina Tudor
7 mai 2020

Invata sa ai rabdare in timpul furtunilor… si sa te concentrezi pe soarele care iti va incalzi sufletul imediat ce totul se va termina.

Cum sa accepti furtunile din viata ta fara sa le permiti sa te puna la pamant? Iata cateva lucruri importante direct de la cei mai buni psihologi din lume.

1. Intreaba-te „Ce pot invata din asta?”

Este tentant sa vedem orice provocare cu care ne confruntam ca fiind una devastatoare si dificila din toate punctele de vedere. Dar, dupa ce lucrurile s-au rezolvat, o intrebare critica necesara este urmatoarea „Ce pot invata din aceasta situatie?”

Iar „nimic” nu este un raspuns pe care sa il acceptam. Indiferent de cat de sumbra poate fi situatia, exista intotdeauna ceva de aflat, de descoperit, de invatat.

Sa spunem ca ti-ai pierdut locul de munca; fara indoiala, o situatie potential dezastruoasa. Dupa ce ai acceptat aceasta situatie, intreaba-te: „Eram fericita aici?”, „A fost slujba la care visam?”, „Aveam oportunitati cu ea in viitor sau stateam doar pentru ca era confortabil?”. Raspunde sincer, s-ar putea sa fii si tu surprinsa de ceea ce spui.

2. Intreaba-te „Cum pot sa devin mai puternica dupa aceasta situatie?”

Vizualizarea provocarilor ca oportunitati este una dintre cele mai puternice trasaturi umane – si de care cu totii suntem capabili. Indiferent daca realizam sau nu, evenimentele adverse au un mod de a ne forma, de a ne consolida caracterul.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com