10 afaceri de succes conduse de femei

1
De Cristina Tudor
3 feb. 2020

Cand se discuta despre femeile care se afla la conducerea unor firme importante la nivel mondial de obicei sunt mentionate Marissa Meyer, de la Yahoo sau Carly Fiorina, care s-a aflat in topul ierarhiei de la Hewlett-Packard.

Astazi iti prezentam alte afaceri de succes despre care nu banuiai ca sunt conduse de femei.

Femeile de cariera ajung tot mai des in fruntea companiilor de renume. Firmele de succes au frecvent directori femei, care isi afirma capacitatea de lider si creativitatea strategica. Potrivit studiilor realizate, exista peste 9,9 milioane de afaceri care au femei la conducere, iar veniturile aduse de aceste firme sunt ridicate. Principalele afaceri de succes conduse de femei vizeaza domenii variate, afirmand din nou capacitatea femeilor de a dobandi abilitatile necesare pentru a avea rezultate excelente in orice domeniu.

Daca Arianna Huffington este cea mai cunoscuta femeie care a fondat blogging-ul ca afacere, iar acum conduce un imperiu in acest domeniu, exista si alte firme despre care poate nu stiai ca au tot femei la conducere.

Iata care sunt cele 10 afaceri de succes conduse de femei:

1. General Dynamics

Phebe Novakovic este directoarea acestei companii care isi desfasoara activitatea in domeniului tehnologiei, optimizarii sistemelor informatice, spatiului marin si al celui aerian.

2. Xerox

Ursula Burns se afla la conducerea firmei Xerox, care nu ofera numai echipamente si aparatura birotica, ci realizeaza si managementul fluxului de documente, optimizarea spatiului de lucru, furnizarea echipamentelor de productie si software necesare activitatii economice.

3. Regal Entertainment/ Regal Cinemas

Amy Miles conduce acest lant de cinematografe cu sediul in Knoxville, statul Tennessee din SUA.

4. In-N-Out Burger

La 33 de ani Lynsi Snyder-Ellingson gestioneaza aceasta franciza specializata in comercializarea burgerilor si a produselor tip fast food care a fost fondata de bunicii ei in 1948. In prezent detine majoritatea actiunilor din companie, iar dupa ce va implini 35 de ani va avea proprietatea integrala asupra companiei.
Firma are o valoare de 1,1 miliarde de dolari, iar Lynsi Snyder-Ellingson se afla pe locul 2 in topul femeilor milionare din SUA.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.