Atrage bunastarea in viata ta in mod inteligent

Shutterstock
1
De Cristina Tudor
11 iun. 2018

O sa-ti spun un secret. Pentru a atrage bunastarea de partea ta, mai intai descopera-ti calitatile si defectele si apreciaza-te mai mult. Este primul pas si cel mai important spre succes.

S-au scris milioane de randuri despre cum poti atrage bunastarea in casa, in familie, in viata profesionala, pe plan sentimental.  Subiectul continua sa fie unul inepuizabil de resurse si surprize. Smarthealthywoman.com o citeaza pe Mandy Hale, autoarea volumului “The Single Woman”, care spune ca nu e un gest egoist sa te iubesti mai mult, sa ai mai multa grija de tine si sa iti faci o prioritate din a fi fericita.

Cand ma gandesc la bunastare, imi vin in minte momente cand am simtit ca sunt fericita, ca vibrez de bucurie. De fiecare data am simtit ca aceasta este starea mea naturala si nu m-am lasat afectata de mediul inconjurator si de oamenii toxici.

A atrage bunastarea tine mult de cata ambitie ai

Daca citesti orice articol sau asculti sfaturile despre cum sa atragi bunastarea in viata ta, o sa fii indrumata sa respecti anumiti pasi. Lucrurile sunt mai simple daca dispui de ambitie. Daca doar urmezi reguli, neavand butonul de ambitie activat, poti esua. Un deficit de ambitie te va influenta sa cedezi. Mai mult, poate sa determine o serie de consecinte nefaste, unite printr-un singur factor: stresul. De la stres si de la frustarea ca nu ai reusit poti ajunge cu usurinta in stare de boala.

In loc sa respecti cu sfintenie o lista cu pasi prestabiliti, incearca alta abordare. Imgineaza-ti ca incepi de la zero, de la starea opusa bunastarii, si doreste-ti cu ardoare sa atingi varful cel mai inalt al multumirii si implinirii. Dorinta si ambitia te vor ghida pe drumul cel bun. Te previn, la nivel de subconstient, vei avea tendinta sa faci unele actiuni despre care crezi ca sunt bune pentru tine. Pune o bariera intre tine si ele, daca ai dubii in privinta lor. Fa doar ce stii ca te va ajuta sa atragi bunastarea in viata ta. Fa doar ceea ce esti sigura ca te va face fericita si implinita. Chiar daca vorbim de pasi mici, de pe urma carora nu se vor vedea curand rezultate, sfatul este nu renunti sa-ti doresti sa fii implinita.

Constientizeaza puterea cuvintelor!

Una dintre cele mai importante chestiuni in acest sens este legata de limbaj, de intelesul si de puterea cuvintelor. Chiar si cele mai nevinovate cuvinte, spuse cu bunavointa si ganduri pozitive, dar incorect adaptate si receptate, te pot distrage de la drumul tau.

Analizeaza-ti obiceiurile in ceea ce priveste modul de exprimare si momentele cand o faci, mai ales cand descrii situatii despre tine si cum iti vezi viitorul. Cuvintele cu care formezi aceste enunturi pot fi adevarate profetii a ceea ce vei experimenta in viata.

Adesea, reducem forta cuvintelor pe care le rostim din dorinta de a nu rani pe cineva. Alteori, le maximizam potentialul pentru a ne promova, pentru a ne creste stima de sine. Ca sa atragi bunastarea, obisnuieste-te sa vorbesti folosind cuvinte precum bucurie, fericire, multumire, succes, relaxare, calm. Toate acestea duc cu gandul la stari pe care subconstientul tau le va percepe si si le va insusi.

Scaneaza si anturajul si incearca sa faci o selectie cu oameni care te pot ajuta sa atragi bunastarea. Tine minte ca succesul atrage succesul, bucuriile atrag bucurii, bunastarea atrage bunastarea. Atat de simplu este!

Foto: Shutterstock.com