5 calitati extraordinare pe care doar femeile le au si cum sa-ti imbratisezi si tu „feminitatea divina”

1
De Teodora Tirca
22 mart. 2023

Esti conectata la feminitatea ta? Afla de ce te ajuta sa-ti hranesti calitatile feminine, care sunt atat de rare in lumea in care traim.

Energia divina masculina si feminina exista in toate lucrurile – inclusiv in oameni – iar intr-o lume dominata de energia masculina, avem nevoie mai mult ca oricand de trasaturile divinului feminin.

Cum se raporteaza femininul divin la masculinul divin

Divinul feminin si divinul masculin nu pot exista unul fara celalalt. Asta inseamna ca, in ciuda tiparelor noastre culturale de masculin si feminin, toti avem ambele energii in noi. De obicei, acestea sunt in dezechilibru, mai ales daca nu suntem prezenti in corpul nostru.

Prea mult masculin inseamna agresivitate si dominatie. Prea mult feminin inseamna lipsa de putere si stagnare.

„Toata lumea are atat calitatile feminine, cat si pe cele masculine – nu conteaza genul”, explica pentru MindBodyGreen consilierul intuitiv si designerul de spatiu sacru Elana Kilkenny. Ea adauga ca este esential sa echilibram aceste doua energii pentru a trai o viata in armonie.

„Energia femininului intruchipeaza ingrijitorul, vindecatorul, pacifistul plin de compasiune, in timp ce energia masculina este centrata pe actiune si realizare”, spune consilierul spiritual Shannon Kaiser. „Sunt menite sa se completeze si sa se sprijine reciproc: sunt yin si yang”.

Calitati extraordinare pe care doar femeile le pot avea

Feminitatea divina este delicata, dar feroce atunci cand este necesar, iubitoare, blanda. Dupa cum noteaza Kaiser, este „paradigma maternitatii universale”. Daca nu esti mama, nu inseamna ca nu ai calitati materne. „Prin onorarea femininului sacru”, spune ea, „obtinem acces la calitati spirituale precum receptivitatea, rabdarea, capacitatea de a asculta si grija pentru tot ce inseamna viata.”

Gwyneth Paltrow isi apara stilul de viata dupa ce a fost acuzata ca urmeaza o dieta „bazata pe infometare”

Rabdarea

In timp ce barbatii sunt mai impulsivi, femeile au rabdarea necesara pentru a asculta inainte sa actioneze. Pentru a ajuta sau intelege pe cineva. Pentru a fi pur si simplu acolo pentru cineva care are nevoie.

Centrarea pe inima

Barbatii pun accent pe logica si sunt deconectati de la emotiile lor. Femeile sunt in permanenta conectate cu emotiile lor si de cele mai multe ori isi asculta inima atunci cand iau decizii sau interactioneaza cu ceilalti.

Intuitia

Nu degeaba se spune ca femeile au un al saselea simt. Intuitia feminina este foarte puternica si rareori da gres. Ba chiar am putea spune ca femeile rateaza oportunitati atunci cand nu isi asculta intuitia.

Gratia

Femeile sunt gratioase prin natura lor. Miscarile lor sunt suave, delicate si in acord cu natura.

Intelepciunea

Orice fiinta poate fi inteleapta, dar femeile au o intelepciune divina, conectata la natura si la tot ce inseamna viata. Ele au capacitatea de a crea viata si poarta cu ele inceputul si sfarsitul.

Alte calitati ale feminitatii divine:

  • empatia
  • creativitatea
  • senzualitatea
  • acceptarea
  • grija

Iata ce poti face pentru a te asigura ca ramai conectata la intelepciunea ta feminina:

1. Odihneste-te suficient.

Dupa cum explica Kaiser, suntem alimentati de o mentalitate de „a face mai mult” si de a fi in permanenta ocupati. Asta inseamna sa te deconectezi de la feminitatea ta. Permite-ti sa fii pur si simplu, si sa nu faci nimic.

„Atunci cand luam pauze si ne odihnim, putem atinge gratia divina a femininului”, noteaza ea. Incearca sa stai in tacere doar cinci minute. Fara muzica, fara telefon, doar cu sunetele universului.

2. Imbratiseaza-ti senzualitatea.

Kilkenny observa ca energia divina feminina imbratiseaza tot ce are legatura cu senzualitatea. Este diferita de sexualitate, dar are legatura tot cu placerea fizica: placerea de a avea grija de tine, de a gusta o mancare buna, de a te bucura de texturi fine si matasoase, de a simti fragilitatea ierbii sub talpi. Este tactila, iar Kilkenny spune ca o putem imbratisa atunci cand ne rasfatam si avem grija de noi. Aprinde o lumanare parfumata, gateste-ti ceva bun si provoaca-ti toate simturile.

3. Scrie-ti gandurile.

Introspectia este o mare parte a energiei divine feminine. Asadar, conecteaza-te la emotiile si gandurile tale notandu-le intr-un jurnal. Kilkenny spune ca este o modalitate placuta de a-ti face timp sa reflectezi si sa te conectezi la energia ta feminina interioara.

Lui Kilkenny ii place in mod deosebit iubita tehnica Morning Pages a lui Julia Cameron, care presupune sa scrii trei pagini fara oprire in fiecare dimineata. Aceasta practica te poate ajuta sa privesti in interior, in timp ce iti exersezi creativitatea – o alta calitate a femininului divin.

Ce produse anti-aging as folosi daca nu as putea alege decat doua

4. Practica iubirea de sine.

Potrivit lui Kaiser, „modul suprem de a imbratisa femininul divin este sa practici iubirea de sine”. Iar asta inseamna sa te iubesti asa cum esti, nu asa cum crezi ca ar trebui sa fii. „Una dintre cele mai mari componente ale iubirii de sine este compasiunea de sine, iar compasiunea este asociata cu femininul sacru”, adauga ea.

Incearca sa te uiti in oglinda si sa spui „Sunt dispusa sa activez lumina divina din mine”, sugereaza Kaiser.

Foto: Instagram/@zoepastelle